Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Asociácia koučov Premier League vyhlásila Kloppa za Trénera roka

Na archívnej snímke 24. apríla 2022 tréner Liverpoolu Jürgen Klopp v zápase 34. kola anglickej Premier League vo futbale FC Liverpool - Everton FC v Liverpoole. Foto: TASR/AP

Jeho zverenci vybojovali v tejto sezóne Pohár FA aj Ligový pohár. V sobotu majú navyše šancu zabojovať o historicky siedmy triumf v EPM/Lige majstrov proti Realu Madrid.

Liverpool 25. mája (TASR) - Kormidelníka futbalistov FC Liverpool Jürgena Kloppa vyhlásila Asociácia koučov Premier League (LMA) za Trénera roka. Nemec získal toto ocenenie druhýkrát po roku 2020.

Jeho zverenci vybojovali v tejto sezóne Pohár FA aj Ligový pohár. V sobotu majú navyše šancu zabojovať o historicky siedmy triumf v EPM/Lige majstrov proti Realu Madrid. O možnosť kompletnej zbierky ich obral Manchester City, ktorý otočil záverečný ligový zápas proti Aston Ville (3:2) a v najvyššej anglickej súťaži zvíťazil o bod.

"Je to veľká pocta, bola to šialená sezóna. V záverečnom kole nešlo o nič len v dvoch zápasoch, všetci ostatní hrali o všetko. Nevyšlo nám to najlepšie, no už sme sa z toho dostali," uviedol 54-ročný Klopp pre agentúru AFP. "Keď získate takéto ocenenie, buď ste génius, alebo máte najlepší trénerský tím na svete. A ja som tu s celým mojím trénerským tímom, ktorý vie, ako veľmi si ho cením," dodal nemecký kormidelník, ktorý dostal aj ocenenie Sira Alexa Fergusona za angažovanosť na všetkých úrovniach anglického mužského futbalu.