Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fiorentina zdolala AC Miláno, Atalanta si poistila štvrté miesto

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

AC Miláno je druhé s rovnakým bodovým ziskom ako líder SSC Neapol, ktorý má však zápas k dobru.

Rím 20. novembra (TASR) - Futbalisti AC Miláno utrpeli prvú prehru v prebiehajúcej sezóne talianskej Serie A. V sobotnom dueli 13. kola prehrali na ihrisku Fiorentiny 3:4, keď im k bodom nepomohli ani dva góly Zlatana Ibrahimoviča. Za domácich skóroval dvakrát Srb Dušan Vlahovič.

Fiorentina viedla po hodine hry už 3:0, postupne sa presadili Alfred Duncan, Riccardo Saponara a Vlahovič. Švédsky kanonier Ibrahimovič síce potom presnými zásahmi v 62. a 67. minúte vykresal nádej pre hostí, no triumf Fiorentiny spečatil v 86. minúte opäť Vlahovič. Miláno v šiestej minúte nadstavenia už iba skorigovalo skóre. Domáci sa posunuli na šieste miesto tabuľky, AC Miláno je druhé s rovnakým bodovým ziskom ako líder SSC Neapol, ktorý má však zápas k dobru.

Juventus Turín vyhral na ihrisku Lazia Rím 2:0. "Stará dáma" sa tak bodovo dotiahla na svojho súpera a priebežne poskočila na 7. miesto. O jej góly sa postaral v 23. a 83. minúte stopér a kapitán Leonardo Bonucci, ktorý v oboch prípadoch premenili penalty. Slovenský obranca Denis Vavro v drese Lazia sedel na lavičke náhradníkov.

Hráči Atalanty Bergamo zvíťazili nad Speziou Calcio 5:2 a poistili si štvrté miesto v tabuľke. Pred piatym Laziom majú náskok štyri body. Úvod duelu vyšiel lepšie hosťom, keď sa v 11. minúte presadil M'Bala Nzola, no potom už úradoval domáci favorit. V 18. minúte vyrovnal Mario Pašalič a o dvadsať minút poslal Atalantu do vedenia Duvan Zapata, ktorý premenil penaltu. Do polčasu pridal Pašalič ešte jeden presný zásah a v druhom skórovali aj Luis Muriel a Roman Malinovskij. Za Speziu znížil opäť Nzola. Slovenský útočník v drese hostí Dávid Strelec sa na ihrisko nedostal.

Serie A - 13. kolo:

Atalanta Bergamo - Spezia Calcio 5:2 (3:1)
Góly: 18. a 41. Pašalič, 38. Zapata (z 11m), 83. Muriel, 89. Malinovskij - 11. a 90.+1 Nzola
/Strelec (Spezia) sedel na lavičke náhradníkov/

Lazio Rím - Juventus Turín 0:2 (0:1)
Góly: 23. a 83. Bonucci (oba z 11m)
/Vavro (Lazio) sedel na lavičke náhradníkov/

AC Fiorentina – AC Miláno 4:3 (2:0)
Góly: 60. a 86. Vlahovič, 15. Duncan, 45.+1 Saponara – 62. a 67. Ibrahimovič, 90.+6 Venuti (vlastný)