Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Bilbao je víťazom španielskeho Superpohára po triumfe nad Barcelonou

Futbalisti Athletica Bilbao sa tešia po zisku španielskeho Superpohára po víťazstve vo finále proti FC Barcelone 17. januára 2021 v Seville. Foto: TASR/AP

V závere zápasu si Messi neudržal nervy na uzde a vyslúžil si červenú kartu.

Sevilla 18. januára (TASR) - Futbalisti Athletica Bilbao sa stali tretíkrát v histórii víťazmi španielskeho Superpohára. Vo finále zvíťazili v Seville nad FC Barcelona 3:2 po predĺžení. O triumfe Baskov rozhodol v 93. minúte Inaki Williams.

Futbalista Antoine Griezmann z FC Barcelony strieľa druhý gól vo finále španielskeho Superpohára FC Barcelona - Athletic Bibao 17. januára 2021 v Seville.
Foto: TASR/AP


Barcelona už aj s uzdraveným Lionelom Messim dvakrát viedla zásluhou Antoina Griezmanna. Bilbao, ktoré v semifinále vyradilo Real Madrid, však vždy dokázalo odpovedať. Vyrovnávajúci gól strelil v 90. minúte Aster Villalibre a v predĺžení sa delovkou z rohy šestnástky zaskvel Williams. V závere zápasu si Messi neudržal nervy na uzde a za udretie Villalibru dostal červenú kartu.

Futbalista Lionel Messi z FC Barcelony odchádza z ihriska po červenej karte vo finále španielskeho Superpohára FC Barcelona - Athletic Bibao 17. januára 2021 v Seville.
Foto: TASR/AP


finále španielskeho Superpohára:

FC Barcelona - Athletic Bibao 2:3 po predĺžení (2:2, 1:1)

Góly: 40. a 77. Griezmann – 42. Marcos, 90. Villalibre, 93. Williams, ČK. 120. Messi (Barcelona)