Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Atletico bude bojovať o EL, Oblak: Fanúšikovia si zaslúžia viac

Hráči Atletica Madrid Jose Gimenez a Jan Oblak v zápase proti Leverkusenu. Foto: TASR/AP

Tréner Španielov Diego Simeone vyzval svojich hráčov na ráznu odpoveď, ktorú by mali uskutočniť v Európskej lige.

Madrid 27. októbra (TASR) - Slovinský futbalový brankár Jan Oblak povedal po stredajšej remíze Atletica Madrid s Bayerom Leverkusen 2:2 v Lige majstrov, že priaznivci klubu si zaslúžia oveľa viac. Španielsky tím skončil už v skupinovej fáze súťaže po prvý raz po piatich rokoch.

"Los Colchoneros" mali obrovskú možnosť v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no domáci Yannick Carrasco v deviatej minúte nadstaveného času nepremenil penaltu. Madridčania tým stratili šancu na postup do osemfinále LM a v záverečnom 6. skupinovom kole zabojujú na diaľku s Bayerom iba o účasť vo vyraďovačke EL. "Je to veľmi krutý spôsob vypadnutia. Ale taký je futbal," povedal Oblak po zápase. "Urobili sme všetko pre to, aby sme vyhrali, ale predchádzajúce zápasy nás potrestali. Nemali sme ani šťastie, ktoré treba. Môžeme len poďakovať zo srdca za podporu fanúšikom. Zaslúžia si oveľa viac. Tím to veľmi mrzí. Je to chyba nás všetkých. A nielen v tomto zápase, ale aj v tých predchádzajúcich. Škoda, že nemôžeme pokračovať v Lige majstrov," dodal Oblak.

Tréner Španielov Diego Simeone vyzval svojich hráčov na ráznu odpoveď, ktorú by mali uskutočniť v Európskej lige. "V mnohých zápasoch sme mohli streliť viac gólov. Záverečná akcia v zápase s Bayerom s nevyužitou penaltou to potvrdzuje. Je jasné, že nehľadáme výhovorky, veci sme nedokázali doviesť do konca. Hnevá nás, že nemáme možnosť pokračovať v súťaži. Je jasné, že je to tvrdá rana, nečakali sme to, nebolo to v našom pláne, ale je to tak. Sú dva spôsoby, ako pokračovať: buď budeme na strane zdolaných, alebo vstaneme silnejší a budeme pokračovať v tom, čo sme nedokončili."