Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Atletico smeruje do osemfinále Kráľovského pohára, Villarreal končí

Na archívnej snímke futbalista Luis Suarez z Atletica Madrid. Foto: TASR/AP

Uspela aj Sevilla, ktorá vyhrala v Zaragoze 2:0. Šestnásťfinále bolo konečnou stanicou pre Villarreal, ktorý prehral na pôde druholigového Gijonu 1:2.

Madrid 7. januára (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid suverénne postúpili do osemfinále španielskeho Kráľovského pohára. Vo štvrtkovom šestnásťfinálovom stretnutí triumfovali nad treťoligovým Rayo Majadahonda 5:0.

Tretí gól úradujúceho španielskeho majstra dal Luis Suarez, ktorý tak ukončil strelecké trápenie. Bol to jeho prvý presný zásah po dvoch mesiacoch. Uruguajský útočník čakal naň od 7. novembra, odvtedy ťahal sériu 10 zápasov bez streleného gólu v drese Atletica či národného tímu.

Zápas sa mal pôvodne hrať na pôde treťoligistu, ten ale požiadal španielsku federáciu, aby ho presunula do Madridu na 68-tisícový štadión Atletica Wanda Metropolitano. Federácia žiadosť odsúhlasila. Štvrtý gól "Los Colchoneros" strelil striedajúci Antoine Griezmann, francúzsky útočník však duel nedohral pre bližšie nešpecifikované zranenie. Pri odchode z trávnika si držal nohu. "Je pre nás dôležitý hráč a je smutné, že sa opäť zranil. Dúfam, že nevynechá veľa zápasov," povedal na adresu Griezmanna tréner Atletica Diego Simeone.

Uspela aj Sevilla, ktorá vyhrala v Zaragoze 2:0. Šestnásťfinále bolo konečnou stanicou pre Villarreal, ktorý prehral na pôde druholigového Gijonu 1:2. Víťazný gól domácich strelil v 88. minúte Bogdan Milovanov. Neuspel ani ďalší účastník La Ligy, Osasuna vypadla z pohára po prehre 0:1 na ihrisku takisto druholigovej Girony.