Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Atletico inkasovalo dvakrát v nadstavení, Koke: Ťažko to vysvetliť

Futbalista Luis Suarez (vpravo) z Atletica Madrid sa teší z gólu so spoluhráčom Kokem. Foto: TASR/AP

Real Sociedad San Sebastian uspel na ihrisku Osasuny 2:0 a ťahá 16-zápasovú šnúru bez prehry. Jediný raz v sezóne vyšiel naprázdno ešte v auguste na ihrisku Barcelony.

Valencia 8. novembra (TASR) - Gólmi v 92. a 96. minúte prišli futbalisti Atletica Madrid o víťazstvo v nedeľnom ligovom dueli na ihrisku Valencie. Po remíze 3:3 v 13. kole sa im vzdialila trojica tímov na čele tabuľky - Real Sociedad, Real Madrid i FC Sevilla bodovali cez víkend naplno.

"Ťažko to vysvetliť," reagoval na kolaps v záverečných minútach duelu kapitán Atletica Koke. "Musíme sa viac koncentrovať, viac súpera napádať. Jednoducho sme si nedali pozor a to sa nám nemôže stávať. Musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej."

Hrdinom domácich sa stal 21-ročný útočník Hugo Duro. Ako striedajúci hráč naskočil do hry v 85. minúte za stavu 1:3 a dvoma zásahmi v nadstavení zariadil deľbu bodov. V 92. minúte premenil na gól center Joseho Gayu a o štyri minúty neskôr hlavičkoval do siete po priamom kope Goncala Guedesa. "Nikdy sa nevzdávame a myslím si, že dnes sme to naplno ukázali," uviedol Duro.

Atletico vyhralo iba raz z uplynulých šiestich stretnutí, až päťkrát v tejto perióde inkasovalo dva góly a viac. "Je to moja chyba a vo futbale sa za chyby platí," prebral na seba zodpovednosť kouč obhajcu ligového titulu Diego Simeone. "Vo Valencii sme až na posledných pár minút hrali skvelý zápas, ten záver si však asi ešte budeme vyčítať." Za Atletico skórovali Luis Suarez, Antoine Griezmann a Šime Vrsaljko a najmä Griezmannov zásah patril k najkrajším vo víkendovom kole. Valencia nezdolala Atletico už v 14. dueli za sebou, jej posledný triumf nad madridským súperom sa datuje ešte do roku 2014.

Real Sociedad San Sebastian uspel na ihrisku Osasuny 2:0 a ťahá 16-zápasovú šnúru bez prehry. Jediný raz v sezóne vyšiel naprázdno ešte v auguste na ihrisku Barcelony. Na čele tabuľky La Ligy má náskok jedného bodu pred Realom Madrid a FC Sevilla, odohral však o zápas viac. Atletico stráca na lídra štyri body. "Sme veľmi hrdí na to, kde sa momentálne nachádzame. Máme však pred sebou ešte veľa zápasov a stať sa môže všetko," povedal pre agentúru AP tréner San Sebastianu Imanol Alguacil.