Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Atletico Madrid kráča za titulom, Simeone: Vyvíjame tlak na súperov

Na snímke tréner Madridu Diego Simeone. Foto: TASR/AP

Barcelone vyšla odplata za prehru vo finále Superpohára, Atletico Bilbao zdolala v nedeľnom večernom súboji na Camp Nou 2:1 vďaka gólom Messiho a Antoinea Griezmanna.

Madrid 1. februára (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid využili zaváhanie mestského rivala Realu a po nedeľňajšom víťazstve 4:2 na ihrisku nováčika Cadizu vedú španielsku La Ligu už s desaťbodovým náskokom. Zverenci Diega Simeoneho majú navyše duel k dobru a smerujú za ziskom prvého titulu od roku 2014 a celkovo jedenásteho v klubovej histórii.

V drese hostí sa dvakrát strelecky presadil Luis Suarez, druhý gól dal z pokutového kopu. So štrnástimi presnými zásahmi je uruguajský útočník na čele tabuľky kanonierov o dva góly pred Lionelom Messim z FC Barcelona a Youssefom En Nesyrim z FC Sevilla. Domácim nestačili k zisku bodov ani dva presné zásahy Alvara Negreda. "Los Colchoneros" natiahli víťaznú sériu v lige už na osem zápasov, naposledy stratili body 12. decembra, keď prehrali v derby s Realom. "Každý zápas je dôležitý z hľadiska dosiahnutia nášho dlhodobého cieľa, ktorý sme si stanovili pred začiatkom tejto sezóny. Víťazstvami si posilňujeme sebavedomie a okrem toho vyvíjame tlak na našich súperov. Vieme, že každá séria má svoj koniec, ale my veríme, že túto potiahneme čo najdlhšie," vyhlásil Simeone. Vo vyrovnanom zápase ťažil jeho tím z pragmatickej hry a bol mimoriadne efektívny. Štyri góly strelilo Atletico naposledy 7. novembra a bolo to tiež proti Cadizu, keď doma triumfovalo 4:0.

Tridsaťštyriročný Suarez po letnom príchode z Barcelony rýchlo zapadol do tímu, v drese Atletica zaznamenal v troch predošlých kolách päť gólov. Jeho prvý do siete Cadizu z 28. minúty bol výstavný. Z priameho kopu z 20 metrov zakrútil loptu ponad múr presne k pravej žrdi, domáci brankár sa za ňou načahoval márne. "Pred stretnutím som Luisovi povedal, že je fantastický hráč, ale neviem si v pamäti vybaviť nejaký jeho gól z priameho kopu. Povedal mi, že v Barcelone to mal ťažké a po boku Messiho sa nedostával často k ich realizácii. A potom proti Cadizu predviedol tento kúsok. Musel som sa pousmiať, keď sa lopta zatrepotala v sieti," pochválil Suareza kouč Atletica.

Barcelone vyšla odplata za prehru vo finále Superpohára, Atletico Bilbao zdolala v nedeľnom večernom súboji na Camp Nou 2:1 vďaka gólom Messiho a Antoinea Griezmanna. "Barca" sa v tabuľke dostala na druhé miesto o skóre pred obhajcu Real Madrid, obaja strácajú na Atletico desať bodov. "Po prehre vo finále Superpohára som vravel, že išlo o ojedinelý výpadok a že sa rýchlo vrátime do starých koľají. Som rád, že vlastný gól Jordiho Albu hráčov ešte viac nabudil. Páčila sa mi reakcia mužstva a prístup k zápasu," skonštatoval spokojný kouč Barcelony Ronald Koeman.

V deň zápasu rezonovala v médiách téma Messiho "astronomického" platu. Podľa informácií denníka El Mundo podpísal argentínsky útočník v roku 2017 s katalánskym klubom štvorročnú zmluvu v celkovej hodnote 555 miliónov eur. Ročne by mal vrátane bonusov a prémií zarobiť 138 miliónov. Vedenie Barcelony mrzí únik informácií a proti denníku chystá právne kroky. "Tieto informácie publikoval niekto s jasným zámerom. Išlo mu o to, aby ublížil. Klubu a najmä Lionelovi, ktorý toho urobil pre španielsky futbal veľmi veľa a nezaslúži si to. Ak by sa dokázalo, že tieto informácie sa dostali von od niektorého zo zamestnancov klubu, taký človek by tu viac nemal mať svoje miesto," vyjadril sa k téme Koeman.