Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Atletico Madrid zdolal Chelsea Londýn 4:1 v Superpohári 2012

Atletico Madrid Foto: TASR/AP Photo

Už v prvom polčase sa hetrikom prezentoval kolumbijský tiger Radamel Falcao a rozhodol tak o víťazovi.

Monte Carlo 31. augusta (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid deklasovali v piatkovom zápase o európsky Superpohár 2012 v Monte Carlo londýnsku Chelsea 4:1 na štadióne Louisa II. Ako víťaz Európskej ligy UEFA tak pokorili v 37. edícii súťaže víťaza Ligy majstrov.

Už v prvom polčase sa hetrikom prezentoval kolumbijský "tiger" Radamel Falcao a rozhodol tak o víťazovi. Ten získal Superpohár po FC Barcelone, ktorá minulý rok zdolala FC Porto 2:0. Atletico po dvoch rokoch opäť vyhralo európsky Superpohár.

Prvý polčas bol skvelou exhibíciou Falcaa, ktorý Petra Čecha v bráne "The Blues" prekonal trikrát. Technické parády útočníka Atletica, ktoré od začiatku v Monacu dominovalo, zrazili londýnsky klub do kolien. Falcao najprv oblúčikom prehodil Čecha v 6. minúte, v 19. minúte potom po krásnej technickej strele zatočil loptu do siete druhýkrát a tesne pred odchodom do šatní nekompromisne podstrelil Čecha do tretice. Falco, prezývaný Tiger, tak parádne zavŕšil futbalové divadlo. "Toto je niečo, o čom som sníval a teraz, vďakabohu, sa mi to splnilo. Na takýto zápas treba byť sústredený od prvej minúty. Hrali sme naozaj skvele," povedal Falco po zápase.

V druhom polčase štvrtý klinec do anglickej rakvy zatĺkol Miranda a Chelsea sa zmohla iba na skorigovanie v 74. minúte vďaka Cahillovi. "Bolo to zlé, občas priam trápne. Môžeme si za to sami. A teraz sa musíme sústrediť najmä na víťazstvá v lige," povedal jediný strelec anglického klubu.

"Mysleli sme si, že to dnes bude ťažšie. Zaslúžene sme vyhrali. S takýmto výkonom môžeme dosiahnuť čokoľvek," povedal kapitán španielskeho klubu Gabi.

Hviezda zápasu Falco sa nevyhol ani otázkam o svojej futbalovej budúcnosti. "Neviem, čo prinesie budúcnosť. Viem, že sa o mňa zaujímalo niekoľko európskych tímov, ale Atletico spraví všetko preto, aby si ma udržalo. A ja som tu tiež spokojný."

Viac ako 10.000 fanúšikov španielskeho klubu oslávilo víťazstvo "svojich" na monackom štadióne Stade de Louis II. Ďalšie oslavy sú pripravené po príchode hráčov do Madridu.

Monako, ktoré bolo "domovom" Superpohára od roku 1998, bolo poslednýkrát dejiskom finále. Od budúcej sezóny sa víťaz Ligy majstrov a víťaz Európskej ligy UEFA stretnú každý rok na inom štadióne.

Európsky Superpohár 2012:

Chelsea Londýn - Atletico Madrid 1:4 (0:3)
Góly:
74. Cahill - 6., 19. a 45. Falcao, 60. Miranda, ŽK: Ivanovič (Chelsea), rozhodoval: Skomina (Slov.)

zostavy:

Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Luiz, A. Cole (89. Bertrand) - Obi Mikel, Lampard - Ramires (46. Oscar), Mata (82. Sturridge), Hazard - Torres
Atletico: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Luis - Lopez (56. Rodriguez), Suarez, Gabi, Koke (81. Garcia) - Turan, Falcao (87. Belozoglu)