Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Atletico sa dočkalo triumfu nad Realom

Futbalisti Atletica Madrid sa tešia po výhre 1:0 v zápase 35. kola La Ligy Atletico Madrid - Real Madrid v Madride v nedeľu 8. mája 2022. Foto: TASR/AP

Na domáci ligový úspech nad rivalom čakal klub od roku 2015.

Madrid 9. mája (TASR) - Atletico Madrid nedoprialo futbalistom Realu uličku slávy ani úspech v záverečnom madridskom derby sezóny. Už istého majstra zdolalo v nedeľnom šlágri 1:0 a v La Lige zvíťazilo nad mestským konkurentom prvýkrát za šesť rokov. Priblížilo sa k účasti v budúcej edícii Ligy majstrov, tri kolá pred koncom sezóny má na štvrtom mieste šesťbodový náskok pred Betisom Sevilla.

"Biely balet" chcel, aby domáci dodržali tradíciu, v rámci ktorej hráči súpera aplaudujú šampiónom pred úvodným výkopom. Atletico sa však bálo, že rozhnevá svojich fanúšikov, keďže sa hralo na štadióne Wanda Metropolitano. Hostia výrazne pozmenili zostavu po dramatickom postupe do finále Ligy majstrov cez Manchester City, v základnej jedenástke chýbali brankár Thibaut Courtois, stredopoliar Luka Modrič či útočník Karim Benzema. "Bolo to vyrovnané stretnutie. Po takomto týždni sme ani nemohli čakať viac, priznám sa, že som nemal väčšie očakávania. Nechali sme oddýchnuť niektorých hráčov, vyhli sme sa zdravotným problémom a dopriali sme minúty futbalistom, ktorí mali menej priestoru. Takto to bude vyzerať aj v nasledujúcich dueloch," povedal pre agentúru AP tréner Carlo Ancelotti, ktorého zverenci nastúpia vo finále LM 28. mája proti FC Liverpool.

Futbalista Atletica Madrid Antoine Griezmann sa teší po výhre 1:0 v zápase 35. kola La Ligy Atletico Madrid - Real Madrid v Madride v nedeľu 8. mája 2022.
Foto: TASR/AP


Atletico čakalo na domáci ligový úspech nad rivalom od roku 2015. Vo všetkých súťažiach zdolalo Real po prvý raz od roku 2018, pričom v predchádzajúcich ôsmich vzájomných zápasoch mu dalo len dva góly. O najtesnejšom triumfe rozhodol Yannick Carrasco premenenou jedenástkou v 40. minúte. "Zostávajú nám ešte tri zápasy, ale spravili sme dôležitý krok k nášmu cieľu," uviedol tréner Diego Simeone. "Los Colchoneros" majú lepšiu vzájomnú bilanciu s piatym Betisom Sevilla, ktorý prehral v sobotu s FC Barcelona 1:2. Istotu účasti v LM 2022/2023 nadobudnú, ak Betis nezaboduje v utorok vo Valencii. Sami si môžu miestenku zabezpečiť v prípade stredajšieho víťazstve na pôde Elche. "Je pre nás veľmi dôležité, aby sme sa dostali do LM. Máme tri pokusy na to, aby sme to dosiahli. Keď budeme pokračovať v práci tak ako doteraz, podarí sa nám to," uzavrel kapitán Koke.