Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Atletico v prvom zápase proti City bez Gimeneza, vyradilo ho zranenie

Radosť Urguajčana Joseho Gimeneza po strelení gólu v zápase s Egyptom, 15. júna 2018. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Gimenez zápas nedohral, pre zranenie musel striedať v 85. minúte. So spoluhráčmi potom neodletel na utorkový duel.

Madrid 4. apríla (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid sa budú musieť v utorkovom prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov na pôde Manchestru City zaobísť bez obrancu Joseho Mariu Gimeneza. Uruguajský reprezentant laboruje s bližšie nešpecifikovaným zranením, ktoré utrpel v sobotnom súboji 30. kola španielskej La Ligy s Deportivom Alaves (4:1).

Dvadsaťsedemročný Gimenez zápas nedohral, pre zranenie musel striedať v 85. minúte. So spoluhráčmi potom neodletel na utorkový duel. "Jose Maria Gimenez nie je súčasťou kádra, ktorý cestoval do Manchestru," potvrdilo Atletico na svojom webe. Pre "Los Colchoneros" je absencia Gimeneza výraznou stratou, jeho úspešná spolupráca na stopérskej pozícii so Stefanom Savičom je jedným z hlavných dôvodov, prečo sa Atleticu podarilo zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúcu sezónu. Obhajca titulu vyhral v domácej súťaži šesť zápasov v rade a poskočil už na tretiu priečku, pričom na konte má rovnaký počet bodov a horšie skóre v porovnaní s druhou Barcelonou. V LM dokázalo Atletico postúpiť zo skupiny a v osemfinále prejsť cez Manchester United (1:1, 1:0).