Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cheptegei aj Duplantis sú v nominácii na ocenenie Atlét roka

Svetový rekordman Armand Duplantis zo Švédska reaguje počas mítingu atletickej Diamantovej ligy, ktorý sa konal v centre švajčiarskeho mesta Lausanne v stredu 2. septembra 2020. V dôsledku koronavírusovej pandémie sa konala len súťaž mužov a žien v skoku o žrdi. Foto: TASR/AP

Švédsky žrdkár Duplantis dvakrát zlepšil historické maximum a postaral sa aj o najlepší výkon v dejinách pod otvoreným nebom, premožiteľa nenašiel v šestnástich súťažiach za sebou.

Lausanne 2. novembra (TASR) - Svetoví rekordéri Joshua Cheptegei a Armand Duplantis figurujú v desiatke nominovaných mužov na ocenenie Atlét roka 2020. Svetová atletika (WA) zverejnila ich mená v pondelok, víťaza vyhlásia 5. decembra prostredníctvom online galavečera.

Uganďan Cheptegei zabehol v tomto roku svetové rekordy na 5000 m, 10.000 m aj na 5 km na ceste. Švédsky žrdkár Duplantis dvakrát zlepšil historické maximum a postaral sa aj o najlepší výkon v dejinách pod otvoreným nebom, premožiteľa nenašiel v šestnástich súťažiach za sebou.

Okrem nich majú šancu na zisk ocenenia aj Donavan Brazier (USA/800 m), Timothy Cheruiyot (Keňa/1500 m), Ryan Crouser (USA/guľa), Jacob Kiplimo (Ug./polmaratón), Noah Lyles (USA/200 m), Daniel Stahl (Švéd./disk), Johannes Vetter (Nem./oštep) a Karsten Warholm (Nór./400 m prek.). Informoval o tom oficiálny web WA.