Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Majstrovstvá Slovenska v behu na 10.000 m presunuli do Košíc

Na snímke zľava prezident Slovenského atletického zväzu (SAZ) Peter Korčok s manželkou, generálny sekretár SAZ Vladimír Gubrický a šéftréner Martin Pupiš na MS v atletike v katarskej Dauhe. Foto: TASR - Martin Baumann

Dôvodom zmeny dejiska je nepriaznivá epidemiologická situácia v regióne Kysúc.

Košice 25. júna (TASR) - Majstrovstvá Slovenska v behu na 10.000 metrov, ktoré sa mali konať v sobotu 27. júna v Kysuckom Novom Meste sa na poslednú chvíľu presunuli do Košíc. Preteky sú zároveň 2. kolom Bežeckého pohára Slovenského atletického zväzu (SAZ), ktorý informáciu zverejnil na svojej oficiálnej stránke.

Dôvodom zmeny dejiska je nepriaznivá epidemiologická situácia v regióne Kysúc. "Krajský hygienik v Žiline odporučil neorganizovať v najbližšom čase hromadné podujatia, a preto primátor Kysuckého Nového Mesta rozhodol aj o zrušení slovenského šampionátu na 10.000 m. Hľadať náhradné riešenie na poslednú chvíľu nebolo jednoduché, no napokon sme sa dohodli s organizátormi v Košiciach, ktorí majstrovskú desiatku usporiadajú v pôvodnom termíne v sobotu podvečer," informoval generálny sekretár SAZ Vladimír Gubrický.