Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Atletika: Na Národný beh z Devína do Bratislavy sa prihlásilo už 1200

Na archívnej snímke štart Národného behu Devín - Bratislava v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Na TIPOS Národný beh Devín – Bratislava zavíta aj Július Lanátor, ktorý na podujatí štartoval nepretržite od roku 1982.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Národný beh z Devína do Bratislavy sa po koronavírusovej pauze vráti k svojmu tradičnému formátu. Na nedeľný 74. ročník najstaršieho slovenského športového podujatia bolo registrovaných vyše 1200 bežcov z dvanástich krajín. Slovenský atletický zväz (SAZ) o tom informoval v tlačovej správe.

Prihlásení sú napríklad tohtoročný majster Slovenska na 10.000 metrov na ovále Radovan Tomeček, juniorský slovenský rekordér v cestnom behu na 10 km Michal Staník či úradujúci majster sveta v strednom duatlone Ondrej Kubo. V ženskom štartovom poli tohtoročného Devína figuruje napríklad bývalá slovenská šampiónka v maratóne Lucia Vlčáková. Podujatie je zároveň 14. kolom Bežeckého pohára SAZ 2022.

Na TIPOS Národný beh Devín – Bratislava zavíta aj Július Lanátor, ktorý na podujatí štartoval nepretržite od roku 1982. Veterán bol vlani jedným zo štvorice účastníkov, pričom každý bežec symbolicky zastupoval jedného z kvarteta hlavných organizátorov – Správu telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR (STaRZ), SAZ, Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a íventovú spoločnosť Be Cool.

Príležitosť bežať na najstaršom slovenskom športovom podujatí si už tradične nenechajú ujsť bývalí poprední športovci. V zozname prihlásených je bronzový medailista z olympijských hier v Sydney vo vodnom slalome Juraj Minčík a nechýba ani bývalá špičková československá a slovenská moderná päťbojárka Elena Malíková.