Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Svetovú šampiónku na 400 m Naserovú očistili z dopingových obvinení

Šprintérka z Bahrajnu Salwa Eid Naserová triumfovala v behu na 400 m na atletických MS v Dauhe. Foto: TASR/AP

Naserová získala zlato na MS 2019 v katarskej Dauhe tretím najlepším výkonom histórie (48,14 s). Na konte má tiež striebro z MS 2017 v Londýne.

Londýn 20. októbra (TASR) - Obvinenia z porušenia dopingových pravidiel voči úradujúcej majsterke sveta v behu na 400 metrov Salwe Eid Naserovej z Bahrajnu zamietla disciplinárna komisia Svetovej atletiky (WA). Informovala o tom v utorok Jednotka pre integritu atletiky (AIU).

Dvadsaťdvaročnej Naserovej v júni pozastavili činnosť, pretože celkovo až štyrikrát porušila povinnosť ohlásiť miesto svojho pobytu, z toho trikrát nebola k dispozícii na antidopingovú kontrolu. Disciplinárka však po vyšetrovaní prípadu nepotvrdila vynechaný test z apríla 2019, takže bežkyňa neporušila pravidlo o troch testovacích absenciách v priebehu 12 mesiacov. Zostane tak bez trestu, hrozil jej dvojročný dištanc. AIU uviedla, že sa proti tomuto verdiktu môže odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS).

Naserová získala zlato na MS 2019 v katarskej Dauhe tretím najlepším výkonom histórie (48,14 s). Na konte má tiež striebro z MS 2017 v Londýne. Informovala agentúra AFP.