Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Atléti rokovali s Husárom aj o výnimke z reštrikčných opatrení

Ilustračné foto. Foto: TASR

Vedenie Slovenského atletického zväzu prezentovalo aj svoje aktivity a projekty, ako sú mimoriadne úspešná Detská atletika či rekonštrukcia a výstavba 23 štadiónov.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Užšie vedenie Slovenského atletického zväzu (SAZ) sa dnes stretlo v Bratislave so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom, ktorého prioritná agenda je šport. Takmer dvojhodinová debata sa týkala aj súčasnej zložitej situácie súvisiacej s pandémiou koronavírusu, informoval oficiálny web SAZ.

S novým najvyšším štátnym úradníkom zodpovedným za oblasť športu rokovali prezident SAZ Peter Korčok, viceprezident Ladislav Asványi, generálny sekretár Vladimír Gubrický a člen výkonného výboru zastupujúci športovcov Matej Tóth.

"Zisťovali sme napríklad, či existuje pre našu elitu šanca na výnimku z reštrikčných opatrení tak, aby sa jej príprava komplikovala čo najmenej. Tokijskú olympiádu síce už presunuli, ale augustové ME v Paríži sú stále v hre, stali sa teraz hlavným tohtoročným cieľom snaženia našej špičky," uviedol Peter Korčok.

Vedenie SAZ prezentovalo aj svoje aktivity a projekty, ako sú mimoriadne úspešná Detská atletika, rekonštrukcia a výstavba 23 štadiónov, na ktoré štát poskytol SAZ dotáciu 5 miliónov eur, či príprava významných medzinárodných podujatí.

"Štátneho tajomníka sme informovali, že míting P-T-S v Šamoríne sa v pôvodnom júnovom termíne s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční, ale plánujeme preteky zorganizovať v náhradnom termíne. Podobne zamýšľame aj so zrušenou marcovou Dudinskou päťdesiatkou," vysvetlil šéf SAZ pre portál atletika.sk.

"Sme radi, že si pán Husár našiel čas a navštívil nás ako jeden z prvých zväzov na Slovensku. V takomto zoznamovaní sa so športovými zväzmi plánuje pokračovať aj v budúcnosti. Vážime si, že medzi nás prišiel a vypočul si, ako fungujeme, čo plánujeme, aké starosti máme. Vzájomne sme si skonfrontovali naše pohľady na dianie v slovenskom športe, olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z Ria de Janeiro 2016 Matej Tóth štátneho tajomníka zasa informoval, čo trápi našu špičku. Tém bolo veľa, mali sme o čom debatovať. Stretnutie považujem za príjemné a veľmi prínosné z pohľadu zoznámenia sa a výmeny základných informácií," dodal Peter Korčok.