Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Atletika: Volko v Toruni vyhral 60 m

Ján Volko, archívna snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Halový majster Európy 2019 vyhral šesťdesiatku na štvrtom podujatí prestížneho atletického seriálu World Athletics Indoor Tour.

Toruň 8. februára (TASR) - Švéd Armand Duplantis vytvoril nový halový svetový rekord v skoku o žrdi. Na sobotňajšom mítingu v poľskom meste Toruň prekonal 20-ročný pretekár latku vo výške 617 cm.

Švédsky atlét, ktorý získal na minuloročnom svetovom šampionáte v Dauhe striebornú medailu, prekonal o centimer doterajší rekord, ktorý na podujatiach "pod strechou" vytvoril v roku 2014 Francúz Renaud Lavillenie. Informovala agentúra AFP.

Darilo sa aj slovenskému šprintérovi Jánovi Volkovi, ktorý triumfoval 6,58 na 60 m. Halový majster Európy 2019 vyhral šesťdesiatku na štvrtom podujatí prestížneho atletického seriálu World Athletics Indoor Tour (WAIT), keď iba o stotinku zaostal za vlastným rekordom SR z rovnakého mítingu pred dvoma rokmi.

Zverenec dua Naďa Bendová - Róbert Kresťanko triumfoval na sobotnom Orlen Copernicus Cup o stotinku pred Holanďanom Jorisom van Goolom a o dve pred chýrnym Britom Richardom Kiltym. V celkovom hodnotení WAIT sa slovenský rekordér dostal na priebežne prvú priečku s 15 bodmi.

Volko v Toruni vyhral už aj rozbehy, v prvom dosiahol 6,64 sekundy a triumfoval s veľkým náskokom pred triom Olszewski (Poľ.), Kilty (V. Brit.), B. Robinson (USA), ktoré dosiahlo zhodný čas 6,71. Víťaz II. rozbehu Holanďan Van Gool zabehol o tri stotinky slabší výkon 6,67. Informoval oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ).