Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Warholm sa rozhodol na poslednú chvíľu, príde do Ostravy

Nórsky bežec Karsten Warholm, archívne foto. Foto: TASR/AP

Na bežeckej trati by mali žiariť najmä ženy, diváci uvidia Dafne Schippersovú, Sifan Hassanovú či Lauru Muirovú.

Ostrava 2. septembra (TASR) – Nórsky atlét Karsten Warholm sa v utorok 8. septembra predstaví na mítingu Zlatá tretra v Ostrave. Na podujatí sa špecialista na trať 400 m cez prekážky predstaví premiérovo.

Dvadsaťštyriročný Nór má momentálne skvelú formu. Na mítingu Diamantovej ligy v Štokholme zabehol 23. augusta druhý najlepší čas histórie 46,87 sekundy. Reálne bojuje o prekonanie svetového rekordu, ktorý ešte od olympijských hier 1992 v Barcelone drží Američan Kevin Young.

„Ďakujem organizátorom za to, že trpezlivo čakali, než sa v mojom tíme rozhodneme. Hygienické opatrenia súvisiace s pandémiou berieme veľmi vážne, a preto sme potrebovali dostatočné záruky," citoval Warholma portál idnes.cz.

Okrem Warholma budú v Ostrave štartovať aj viaceré ďalšie hviezdy. V trojskoku bude súťažiť dvojnásobný olympijský víťaz Christian Taylor z USA, ďalší americký šampión Ryan Crouser sa predstaví vo vrhu guľou. Na bežeckej trati by mali žiariť najmä ženy, diváci uvidia Dafne Schippersovú, Sifan Hassanovú či Lauru Muirovú.