Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Zapletalová pred odchodom na ME: Cieľom je postup do semifinále

Na snímke prekážkarka na 400 m Emma Zapletalová počas tlačovej konferencie Slovenského atletického zväzu (SAZ) s pretekármi pred odchodom na ME, ktoré sa konajú v nemeckom Mníchove 13. augusta v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Snažím sa zabudnúť na nevydarené preteky v maďarskom Székesfehérváre. Sústredím sa na ME, ktoré chcem dobre rozbehnúť, uviedla slovenská atlétka Emma Zapletalová.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Slovenskú atlétku Emmu Zapletalovú čakajú na majstrovstvách Európy v Mníchove preteky na 400 m prekážok, v ktorých si dáva za cieľ postup do semifinále. V rozbehoch sa predstaví v stredu 17. augusta spolu s ďalšou Slovenkou Danielou Ledeckou.

Zapletalová sa cíti pred ME dobre naladená. "Snažím sa zabudnúť na nevydarené preteky v maďarskom Székesfehérváre. Sústredím sa na ME, ktoré chcem dobre rozbehnúť. Nerobiť zbytočné chyby a koncentrovať sa na každú jednu prekážku. Neviem načo mám časovo a výkonnostne, keďže počas mojej kariéry som v takejto situácii ešte nebola. Pocitovo sa mi však na tréningu bežalo dobre," uviedla na sobotnej tlačovej konferencii.

Majsterka Európy do 23 rokov z minuloročného šampionátu v estónskom Tallinne si v marci pred odchodom na sústredenie v Portugalsku vyvrtla členok. Po šiestich týždnoch sa dala zdravotne do poriadku a cíti sa fit. Pred odchodom na ME prilížila, ako prebiehala jej rekonvalescencia: "Väčšinu času som bola v bazéne, kde som plávala a v posilňovni. Tréner však prispôsobil cvičenia tak, ako keby sme trénovali vonku a vďaka tomu som si udržala kondíciu. Nohu som sa snažila, čo najviac šetriť."



Dvadsaťdvaročná pretekárka sa snažila čo najlepšie pripraviť na šampionát, keďže po neúčasti na MS sú práve majstrovstvá Európy v Mníchove pre ňu veľkou motiváciu ukázať, čo v nej je. "Nie som taká pripravená ako minulý rok. Budem spokojná, keď zabehnem lepšie ako v Maďarsku. Prvým cieľom je postup do semifinále, no chcem zabojovať aj o finále," dodala Zapletalová.

"Ema síce zaváhala v generálke na šampionát, ale už je skúsená pretekárka. Verím, že sa dokážu s trénerom tak pripraviť, aby postúpila do semifinále. Záleží ako začne v rozbehoch, no v prípade, že si napraví chuť po Maďarsku, má otvorenú cestu do finále. Jej výkonnosť z minulého roku ju potom predurčuje rozmýšlať ešte aj vyššie, ako iba na finále," povedal šéftréner Slovenského atletického zväzu (SAZ) Martin Pupiš.