Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hantuchová získala podpísanú raketu od Nadala, vydražia ju v Poprade

Na archívnej snímke vľavo Daniela Hantuchová a Rafael Nadal sledujú Deň detí Arthura Ashe na turnaji US Open 25. augusta 2007 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Peniaze z dražby zostanú v Poprade. Pôjdu na podporu mladých tenistov a na sociálne slabšie rodiny.

Bratislava 2. júna (TASR) - Na 14. ročníku antukového tenisového turnaja mužov ATP Challenger Tour Poprad - Tatry (dotácia 42.500 eur + hospitality, 13.-18. júna) by sa mali domácim fanúšikom predstaviť štyria slovenskí daviscupoví reprezentanti.

"Je potešiteľné, že po dlhej dobe sa nám podarilo dostať na turnaj viacero našich hráčov. Isté je, že budú štartovať Jozef Kovalík (125. miesto v rebríčku ATP), Andrej Martin (133.) a Norbert Gombos (200)," informoval riaditeľ turnaja Miloš Mečíř a dodal: "Účasť na voľnú kartu prisľúbil aj Martin Kližan (45.), ktorý si doliečuje zranenie z grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži. Už začal trénovať, so zranenou nohou sa cíti zo dňa na deň lepšie a na turnaj sa teší. Mal by byť nasadeným hráčom číslo jeden. Zatiaľ je nasadenou jednotkou Argentínčan Horacio Zeballos (89.)."



"Z ďalších hráčov uvidíme vlaňajšieho finalistu Čiľana Hansa Podlipnik-Castilla (220.), ktorý spolu s Andrejom Martinom hrávajú dlhodobo štvorhry a majú za sebou viacero víťazstiev. Prihlásený je aj vlaňajší víťaz Čech Adam Pavlásek (132.). Štartové pole uzatvára Španiel Roca Batalla (241.). Príde viacero hráčov rôznych krajín, ktorí hrávajú v Davisovom pohári. Napríklad Vladimir Ignatik (Bielorus., 222.), Andrej Golubev (Kaz., 208.), ktorý bol kedysi 30-tym hráčom sveta, Andre Ghem (Braz., 165.), ktorý už na Slovensku štartoval, či mladý Belgičan Kimmer Coppejans (196.). Bude sa na čo pozerať," uviedol Mečíř.

Na turnaji sa predstavia aj mladí hráči Národného tenisového centra, víťazi Galeovho pohára Patrik Néma, Lukáš Klein a Alex Molčan. Voľnú kartu okrem Kližana dostali ešte domáci hráči Patrik Fabian, Peter Vajda a Dominik Šproch.



Turnaj odohrajú na mestských tenisových kurtoch v Poprade. Vstup na podujatie je voľný. "Poučili sme sa z minulého roka, keď kurty neboli v takom výbornom stave. V tomto roku sme na nich kvalitne pracovali, sú veľmi dobre pripravené. Môže sa na nich hrať svetový tenis. Dúfam, že to prinesie aj šťastie pre našich hráčov, ktorí tu budú v celej sile," povedal výkonný riaditeľ turnaja Branislav Stankovič.

Na záverečné dni turnaja prisľúbil osobnú účasť jeden z dvojice trénerov Novaka Djokoviča Slovák Marián Vajda. Po vlaňajšku, keď sa vydražila tenisová raketa Sereny Williamsovej a výťažok z nej putoval na dobročinné účely, tradícia pokračuje aj v tomto roku: "Vďaka rodáčke z Popradu Daniele Hantuchovej, ktorá so mnou spolupracuje už druhý rok, podarilo sa jej dostať tenisovú raketu od Rafaela Nadala s jeho podpisom, ktorá pôjde do dražby. Peniaze z dražby zostanú v Poprade. Pôjdu na podporu mladých tenistov a na sociálne slabšie rodiny. Kde tieto peniažky pôjdu, prerokujeme ešte s primátorom Popradu Jozefom Švagerkom."