Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

ATP ocenila v Turíne päť bývalých hráčov, medzi nimi aj Kližana

Slovenský tenista Martin Kližan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročný Kližan sa rozhodol "zavesiť raketu na klinec" na tohtoročnom Wimbledone.

Turín 19. novembra (TASR) - Bývalému slovenskému tenistovi Martinovi Kližanovi sa dostalo veľkej pocty. V rámci turnaja majstrov v Turíne bol súčasťou slávnostnej ceremónie, počas ktorej Asociácia tenisových profesionálov (ATP) ocenila päticu hráčov s ukončenou kariérou. Informovala o tom stránka nittoatpfinals.com.

Okrem Kližana sa na štvrtkovej akcii zúčastnili Belgičan Steve Darcis, Rakúšan Julian Knowle, Talian Paolo Lorenzi a Srb Viktor Troicki. Ten to spomedzi kvinteta ocenených dotiahol v rebríčku ATP najvyššie - na vrchole svojej kariéry figuroval na 12. mieste. Šéf ATP Andrea Gaudenzi všetkým piatim venoval na pamiatku obraz s ich fotografiou a výpočtom najväčších úspechov, ktoré v kariérach dosiahli.

Tridsaťdvaročný Kližan sa rozhodol "zavesiť raketu na klinec" na tohtoročnom Wimbledone. Na hlavnom profesionálnom okruhu získal šesť titulov, najcennejší v roku 2016 v Rotterdame. Okrem toho triumfoval v Petrohrade, Mníchove, Casablance, Hamburgu, posledný titul získal v Kitzbüheli. Vo svetovom rebríčku bol vo dvojhre najvyššie na 24. mieste. Na grandslamových turnajoch postúpil najďalej do 4. kola US Open v roku 2012.