Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Aubameyang po negatívnom teste trénoval s reprezentáciou Gabonu

Futbalista Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang sa teší po strelení gólu v zápase 7. kola Premier League Manchester United - Arsenal Londýn v Manchestri v nedeľu 1. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Aubameyang mal pozitívny test minulý týždeň po príchode do Kamerunu. Účinkovanie Gabonu na tohtoročnom turnaji sprevádzajú komplikácie.

Yaoundé 13. januára (TASR) - Gabonský futbalista Pierre-Emerick Aubameyang vo štvrtok po negatívnom teste na koronavírus trénoval s národným tímom na Africkom pohári národov (APN). Mužstvo čaká po víťazstve 1:0 nad Komorami v piatok ďalší zápas C-skupiny proti Ghane (20.00), v izolácii je však tréner Patrice Neveu.

Aubameyang mal pozitívny test minulý týždeň po príchode do Kamerunu. Účinkovanie Gabonu na tohtoročnom turnaji sprevádzajú komplikácie. Vláda afrického štátu musela podľa informácií agentúry AFP najskôr riešiť spor o finančných prémiách medzi hráčmi a národnou federáciou, ktorú neskôr napomenula Africká futbalová konfederácia (CAF) za zmenu hotela v Yaoundé. Okrem toho nemal tím v pondelkovom stretnutí pre Covid-19 k dispozícii ani Maria Leminu.

Tridsaťdvaročný Aubameyang má problémy aj na klubovej úrovni. Jeho Arsenal ho pred mesiacom zbavil kapitánstva pre nedodržiavanie disciplíny a v štrnástich zápasoch anglickej Premier League má v tejto sezóne na konte len štyri góly. Minulý rok pritom s "Gunners" podpísal trojročný kontrakt a v súčasnosti je najdrahší hráč klubu.