Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Aubameyang ukončil suchoty, Arsenal začína naberať správny kurz

Futbalista Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang sa teší po strelení gólu v zápase 7. kola Premier League Manchester United - Arsenal Londýn v Manchestri v nedeľu 1. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Pre Newcastle to bola tretia prehra v sérii a z posledných siedmich zápasov získal len dva body. V tabuľke figuruje na 15. mieste.

Londýn 19. januára (TASR) - Kapitán futbalistov Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang ukončil mesiac trvajúce strelecké suchoty, keď sa dvomi gólmi postaral o víťazstvo svojho tímu 3:0 nad Newcastlom United v pondelkovom súboji 19. kola Premier League. Tridsaťjedenročný gabonský útočník čakal na presný zásah v najvyššej anglickej súťaži od 16. decembra, vtedy skóroval do siete Southamptonu pri remíze 1:1.

Pre Londýnčanov to bola štvrtá výhra z piatich duelov v lige (4-1-0) a zároveň piaty zápas vo všetkých súťažiach bez inkasovaného gólu. V neúplnej tabuľke sa posunuli na 10. miesto. "Mali sme niekoľko spoločných mítingov, vydiskutovali sme si niektoré veci, ktoré nefungovali. Všetci chceme, aby sme sa ako tím zlepšovali. Cítime, že teraz sme silnejší. Pomáhame si na ihrisku, dostavili sa výsledky a tým pádom sa zlepšila atmosféra v šatni," povedal ofenzívny stredopoliar "kanonierov" Emile Smith Rowe. Tímového ducha vyzdvihol aj tréner Arsenalu Mikel Arteta: "V tomto smere sa situácia rapídne zlepšila, začalo sa nám dariť a v tabuľke stúpame. Je pekné, že sme sa odrazili od dna, ale potrebujeme v tomto trende pokračovať."

Pre Newcastle to bola tretia prehra v sérii a z posledných siedmich zápasov získal len dva body. V tabuľke figuruje na 15. mieste. "Budem úprimný, mužstvu chýba sebavedomie. Prvý polčas nebol z našej strany zlý, dokázali sme vzadu udržať nulu, aj keď s poriadnou dávkou šťastia. Potom sa však naša koncepcia rozsypala. Za stavu 0:2 bolo po všetkom, nedokázali sme nič vymyslieť," zhodnotil duel tréner Newcastlu Steve Bruce, ktorý nechal slovenského brankára Martina Dúbravku opäť sedieť len na lavičke náhradníkov.

Kouč "strák" túžobne očakáva návrat Allana Sainta-Maximina do zostavy. Dvadsaťtriročný francúzsky krídelník sa ešte v novembri nakazil koronavírusom a svojmu tímu odvtedy chýba. "Jeho kreativita na ihrisku by nám veľmi pomohla. Je to hráč, ktorý dokáže spraviť nečakaný ťah a rozhodnúť zápas. Uvidíme, kedy bude použiteľný naostro, pretože iba teraz sa zapojil do tréningu. Musíme byť opatrní, jeho priebeh ochorenia nebol ľahký a mohol sa podpísať pod jeho zdravie," poznamenal Bruce.