Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Austrálčanky do semifinále ako víťazky B-skupiny, Slovenky druhé

Austrálska tenistka Ajla Tomljanovičová sa teší v zápase dvojhry proti Belgičanke Elise Bertensovej v B-skupine Pohára Billie-Jean Kingovej v škótskom Glasgowe 10. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Slovenky, ktoré v stredu zdolali Belgicko 2:1, obsadili v skupine druhé miesto.

Glasgow 10. novembra (TASR) - Austrálske tenistky sa na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v Glasgowe prebojovali do semifinále. Po triumfe 2:1 nad Slovenskom si poradili aj s Belgickom a stali sa víťazkami B-skupiny. Vďaka Storm Sandersovej a Ajle Tomljanovičovej rozhodli už po dvojhrách. Slovenky, ktoré v stredu zdolali Belgicko 2:1, obsadili v skupine druhé miesto.

Sandersová potvrdila výbornú formu a v dueli tímových dvojok zvíťazila vo štvrtok nad Alison van Uytvanckovou hladko 6:2, 6:2. V druhom singli viedla Tomljanovičová nad Elise Mertensovou 4:6, 6:4, 3:0, keď belgická jednotka zápas skrečovala. Mertensová priletela do Glasgowa iba pred dvoma dňami ovenčená titulom z deblového Masters v texaskom Fort Worthe, ktorý získala po boku Rusky Veroniky Kudermetovovej..

Belgická tenistka Elise Mertensová v zápase dvojhry proti Austrálčanke Ajli Tomljanovičovej v B-skupine Pohára Billie-Jean Kingovej v škótskom Glasgowe 10. novembra 2022.
Foto: TASR - AP



finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej:

B-skupina:


Austrália - Belgicko 2:0 po dvojhrách

Storm Sandersová - Alison van Uytvancková 6:2, 6:2

Ajla Tomljanovičová - Elise Mertensová 4:6, 6:4, 3:0 - skreč