Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Austrálska plavecká legenda Hackett v Riu štartovať nebude

Austrálčan Grant Hackett sa teší z víťazstva a vytvorenia nového svetového rekordu na 1500 m v.sp. na MS v plaveckých športoch 29. júla 2001 japonskej Fukuoke. Foto: TASR/AP

Vo veku 36 rokov, ktorý dovŕši na budúci mesiac, sa mohol stať najstarším austrálskym plavcom, ktorý by plával pod piatimi olympijskými kruhmi.

Adelaide 8. apríla (TASR) - Trojnásobný olympijský víťaz v plávaní Grant Hackett z Austrálie nebude štartovať na OH v Rio de Janeiro. Jeho kvalifikačný pokus na 200 m v.sp. na austrálskom šampionáte sa skončil pred bránami finále.

Hackett sa vlani vrátil po šiestich rokoch absencie v snahe dostať sa na jeho štvrtú olympiádu. Vo veku 36 rokov, ktorý dovŕši na budúci mesiac, sa mohol stať najstarším austrálskym plavcom, ktorý by plával pod piatimi olympijskými kruhmi.

Bývalý svetový rekordér na 1500 m v.sp. a víťaz tejto disciplíny na OH 2000 v Sydney, resp. OH 2004 v Aténach, chcel postúpiť do finále na 200 metrovej trati a dúfal, že sa dostane do štafety. Napokon ale skončil na 11. pozícii.