Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Australian Open: Tsitsipas sa proti Fritzovi nadrel: Očakával som to

Na snímke grécky tenista Stefanos Tsitsipas počas osemfinálového zápasu dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne v pondelok 24. januára 2022. Tsitsipas postúpil do štvrťfinále po osemfinálovej výhre 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4. Foto: TASR/AP

Po Matteovi Berrettinim postúpil medzi elitnú osmičku aj Jannik Sinner.

Kanadský tenista Felix Auger-Aliassime postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Australian Open v Melbourne. V osemfinále zdolal ako turnajová deviatka nasadenú dvadsaťsedmičku Chorváta Marina Čiliča 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4).

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti druhému nasadenému Rusovi Daniilovi Medvedevovi. Vlaňajší finalista zvíťazil nad Američanom Maximeom Cressym 6:2, 7:6 (4), 6:7 (2), 7:5. "Nebolo to vôbec ľahké. Prvý set som síce vyhral hladko, no Cressy bol húževnatý a v ďalšom priebehu zápasu mi dal poriadne zabrať. Ak by sme museli hrať piaty set, bol by som pod psychickým tlakom. Vo štvrtom dejstve som nevyužil veľa brejkbalov, za stavu 5:5 som však napokon súperovi zobral servis, čo rozhodlo," uviedol Medvedev v pozápasovom rozhovore.
Na snímke taliansky tenista Jannik Sinner počas osemfinálového zápasu dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne v pondelok 24. januára 2022.
Foto: TASR/AP

Dvojnásobné zastúpenie vo štvrťfinále bude mať Taliansko, ktoré začiatkom marca v Bratislave nastúpi proti Slovensku v daviscupovom dueli o postup na finálový turnaj. Po Matteovi Berrettinim postúpil medzi elitnú osmičku aj Jannik Sinner. Ako nasadená jedenástka si poradil s domácim Austrálčanom Alexom de Minaurom 7:6 (3), 6:3, 6:4. Jeho ďalším súperom bude štvrtý nasadený Grék Stefanos Tsitsipas, ktorý zdolal Američana Taylora Fritza po päťsetovej dráme 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4.

"V prvom sete mal Alex na returne viac šancí ako ja na jeho servise. Nakopol ma vyhratý tajbrejk, pridal som na agresivite, čo bol kľúč k úspechu. Začal som hrať s väčším sebavedomím, dokázal som súpera rozbehať. Nie je jednoduché nastúpiť na grandslame proti domácemu hráčov. Alex hrá v Melbourne vždy dobre a aj dnes bol zdatný protivník," povedal Sinner.
Kanadský tenista Felix Auger-Aliassime sa teší po víťazstve na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Foto: TASR/AP


Dvadsaťtriročný Tsitsipas zmaril nádeje, že sa po skoršej eliminácii Cressyho niektorému z reprezentantov USA podarí preniknúť medzi elitnú osmičku. Potreboval však päť setov a takmer tri a pol hodiny, aby zdolal húževnatého 24-ročného protivníka. "Vedel som, že to bude fyzicky náročný zápas. Zostal som sústredený na prácu a pripomínal som si, že musím vydržať, nevzdávať sa a byť trpezlivý. Dôležité bolo, že som mal publikum na svojej strane. Cítil som, že ma podporuje, keď išlo do tuhého," citovala agentúra AP Gréka. "V závere sa mi nepodarilo ukončiť niekoľko dôležitých výmen. Cítil som, že hrám celkom dobre. Určite som mohol tento zápas aj vyhrať," povedal Fritz.

muži - dvojhra - osemfinále:



Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) - Taylor Fritz USA (USA-20) 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4,
Jannik Sinner (Tal.-11) - Alex de Minaur (Austr.-32) 7:6 (3), 6:3, 6:4
Daniil Medvedev (Rus.-2) - Maxime Cressy (USA) 6:2, 7:6 (4), 6:7 (2), 7:5
Felix Auger-Aliassime (Kan.-9) - Marin Čilič (Chor.-27) 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4)