Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Australian Open bude s divákmi, denná kapacita bude 30-tisíc ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prvý grandslamový turnaj sezóny si môže na tribúnach užiť až 390-tisíc ľudí, čo je približne 50 percent z priemernej návštevnosti za uplynulé tri roky.

Melbourne 30. januára (TASR) – Tenisový Australian Open môže denne navštíviť až 30.000 divákov. V sobotu o tom informoval minister športu štátu Viktória Martin Pakula.

Prvých osem dní bude kapacita Melbourne Parku 30-tisíc ľudí, záverečných šesť bude o päťtisíc nižšia. "Bude to najvýznamnejšie medzinárodné podujatie s diváckou účasťou za uplynulé mesiace. V závere turnaja budeme mať v aréne Roda Lavera úžasnú atmosféru, ktorá nebude v ničom zaostávať za predchádzajúcimi ročníkmi," povedal podľa AP Pakula. Prvý grandslamový turnaj sezóny si môže na tribúnach užiť až 390-tisíc ľudí, čo je približne 50 percent z priemernej návštevnosti za uplynulé tri roky.

Podujatie sa pre pandémiu koronavírusu rozbehne 8. februára, o tri týždne neskôr ako zvyčajne. V súčasnosti je v celom štáte Viktória, ktorý má približne 6,7 milióna obyvateľov, len 23 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. K lokálnej nákaze navyše neprišlo už 24 dní.

Prísne opatrenia sa vzťahujú aj na súťažiacich. Ihneď po prílete museli všetci tenisti nastúpiť do dvojtýždňovej karantény a opustiť ju mohli len na pár hodín za účelom tréningu. Úplný zákaz vychádzania mala len malá skupinka športovcov, ktorá do krajiny pricestovala charterovými letmi v réžii usporiadateľov, niekoľko ľudí na ich palube totiž malo pozitívny test na koronavírus.

Prístup vedenia turnaja ocenila aj sedemnásobná víťazka podujatia Američanka Serena Williamsová: "Vydržať 14 dní na izbe je bláznivé a veľmi náročné. Stojí to však za to, pretože po uplynutí karantény sa môžete v podstate vrátiť do normálneho života. Je to správny prístup. V konečnom dôsledku je totiž prvoradé, aby sme boli všetci v bezpečí."