Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Australian Open je už v plnom prúde. Takto vyzeralo prvé kolo

Foto:
pixabay.com

Australian Open bol zahájený pár dní dozadu, čím už tradične otvoril tohtoročnú tenisovú sezónu.

Bratislava 18. januára (OTS) - Okrem prvého v roku, je tento turnaj aj najnavštevovanejším a najsledovanejším. Minulý rok sa v Melbourne ukázalo takmer milión fanúšikov. Nabitý program plný zážitkov zvykol končiť 26. Januára, ktorý je zároveň Dňom Austrálie, štátnym sviatkom oslavujúcim jej objavenie. Tento rok však bude končiť o dva dni neskôr, od čoho si organizátori sľubujú uvoľnenie nabitého programu. Poďme sa pozrieť ako vyzerali prvé dni turnaja.

O zábavu je postarané hneď viacerými kategóriami. Okrem mužských a ženských kategórii, nás už tradične čakajú aj štvorhra, juniori, vozíčkari a exhibičné zápasy. Prvé dni započali turnajmi v dvojhre, ktoré sú tradične tie najsledovanejšie, a ostatne kategórie sú plánované na neskoršie dátumy.

Momentálne sa dvojhry rútia do druhého kola a štvorhry práve začínajú. Ešte teda vôbec nič nie je rozhodnuté a stíhate stať sa súčasťou napínavého programu: https://online-stavkovanie.com/nike-bonus/. V mužskej časti v druhom kole samozrejme uvidíme takmer neporaziteľného Novaka Djokoviča, ale aj Stefanosa Tsitsipasa. V druhom kole však nebude chýbať ani jediný kvalifikovaný slovenský reprezentant, Lukáš Klein. V prvom kole zdolal Kórejca Kwona, a tým si vybojoval premiérový postup. V druhom kole však bude mať ťažkého súpera, jedného z favoritov na titul, Nemca Alexandra Zvereva. Podľa stávkových spoločností majú vysoké šance na titul aj Alcaraz a Sinner, ktorých tiež uvidíme v druhom kole.

Medzi ženami prebiehalo prvé kolo podľa očakávaní. Najväčšia favoritka, Polka Iga Swiatek, v prvom kole porazila Američanku Keninovú a v druhom kole ju čaká ďalšia americká reprezentantka, Collinsová. Tak isto uvidíme v druhom kole aj úradujúcu víťazku, Bielorusku Arynu Sabalenkovu, Ukážu sa aj iné favoritky, ako sú Kazaška Elena Rybakina, či Američanka Coco Gauff. Práve Gauffová v prvom kole s prehľadom zdolala slovenskú reprezentantku Annu Karolínu Schmiedlovú. Darí sa aj Češkám, ktoré majú v súťaži až 9 reprezentantiek. Z nich štyri postúpili do druhého kola. Pred začiatkom podujatia, vkladali Česi najväčšie nádeje do Markéty Vondroušovej, avšak tá v prvom kole podľahla Ukrajinke Yastremskej.

Annu Karolinu Schmiedlovú ešte uvidíme v štovrhre spolu s Ukrajinkou Kalininovou. V štvorhre sa však predstavia aj ďalšie Slovenky, a to Viktória Hrunčáková a Tereza Mihalíková. Česká dvojica, Krejčovičová a Siniaková vyhrali posledné dva ročníky štvorhry. Tento rok však prekvapivo nastúpia v iných pároch. Krejčovičová bude hrať s Nemkou Siegmundovou. Siniaková nastupuje s Austrálčankou Hunterovou, s kotorou sa už stihli prebojovať do druhého kola. V mužskej štvorhre žiaľ tento rok žiadneho Slováka neuvidíme.

Ak začínate Australian Open sledovať až teraz, ešte vám nič neuniklo. Začína sa iba druhé kolo zo štyroch, po ktorých nasleduje štvrťfinále. Štvorhry sa práve len začali hrať. Juniori nás čakajú od 20. januára a turnaj vozíčkarov sa odohrá až počas posledných dvoch dní podujatia. Každá minutá turnaju je nabitá rôznymi zápasmi a jednoznačne je na čo pozerať sa.