Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Australian Open: Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Benčičovou

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: FOTO TASR - Raimonds Volonts/Lotyšská tenisová federácia

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Benčičovou, keď dvakrát stratila podanie a Švajčiarka si vybudovala náskok 4:0.

Melbourne 21. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. So šiestou nasadenou Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Benčičovou prehrala 3:6, 5:7. Jej maximom na úvodnom podujatí veľkej štvorky zostáva 2. kolo z rokov 2015 a 2014.

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Benčičovou, keď dvakrát stratila podanie a Švajčiarka si vybudovala náskok 4:0. Zverenka trénera Petra Hubera následne znížila na 2:4, no koncovka patrila Benčičovej. V druhom sete Schmiedlová pridala na agresivite, začal jej vychádzať bekhend po čiare a po dvoch brejkoch odskočila súperke na 3:0. Benčičová však v ďalších minútach vyrovnala na 3:3 a záver setu bol v jej réžii. Švajčiarka premenila v dvanástom geme v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Schmiedlovou na 2:1.

Zverenku trénera Petra Hubera mrzelo, že zápas nedotiahla do tretieho setu. "Škoda, pretože sa mi hralo naozaj dobre. Aj som sa na kurte dobre cítila. Dnes ma sklamal servis, v dôležitých momentoch som si neudržala podanie," uviedla pre Slovenský rozhlas Schmiedlová, ktorá štartovala v hlavnej súťaži v Melbourne vďaka chránenému renkingu.

žeby - dvojhra - 1. kolo:


Belinda Benčičová (6-Švajč.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 7:5