Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Austrálsky bežec Bol poprel užitie zakázanej látky

Na archívnej snímke z 1. apríla 2021 austrálsky atlét Peter Bol víťazí v semifinálovom behu na 800 m na letných olympijských hrách v Tokiu. Foto: TASR - AP

Vo vzorke olympionika z októbrového testu našli zakázanú látku erytropoetín (EPO).

Melbourne 20. januára (TASR) - Austrálskeho atléta Petra Bola šokovala jeho provizórna suspendácia v dôsledku pozitívneho dopingového nálezu. Vo vzorke olympionika z októbrového testu našli zakázanú látku erytropoetín (EPO).

"S najpevnejším presvedčením vyhlasujem, že som nevinný a danú látku som neužil. Aby bolo jasné, nikdy som nekupoval, nevyhľadával, nevlastnil ani neužil EPO či iné zakázané látky," citovala Bola agentúra AFP. Šéf organizácie Athletics Australia (AA) Peter Bromley informoval o plánovanom preskúmaní B-vzorky 28-ročného atléta. Odmietol však odhaliť detaily. "Toto zistenie bolo mimoriadne znepokojujúce a prišlo z ničoho nič. To je jediné, čo môžem momentálne povedať," povedal Bromley.

Bežec so sudánskym pôvodom obsadil na olympijských hrách v Tokiu štvrté miesto v pretekoch na 800 metrov a vlani bol v rovnakej disciplíne strieborný na hrách Commonwealthu. Počas suspendácie nemôže pretekať ani trénovať.