Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Australian Open: V karanténe je 47 hráčov, aj Stephensová či Kerberová

Nemka Angelique Kerberová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Organizátori podujatia sa snažia pred štartom turnaja 8. februára hráčov povzbudiť.

Melbourne 16. januára (TASR) - Celkovo 47 tenistov a tenistiek muselo v Melbourne pred prvým grandslamovým turnajom sezóny Australian Open nastúpiť do prísnej 14-dňovej karantény. Dôvodom je, že na palube ich letu sa objavil cestujúci s pozitívnym testom na koronavírus.

Tenisti počas karantény nesmú opustiť hotel a trénovať. Vírus objavili u člena posádky letu z Los Angeles a jedného účastníka turnaja, ktorý nie je hráč. Do izolácie muselo podľa prísnych miestnych nariadení nastúpiť všetkých zvyšných 66 pasažierov, vrátane 24 hráčov. Medzi nimi boli podľa austrálskych médií aj dvojnásobná víťazka Australian Open Viktoria Azarenková z Bieloruska, víťazka US Open z roku 2017 Sloane Stephensova z USA a Japonec Kei Nišikori.

Tretí nakazený pasažier sa objavil v lete z Abú Zabí. Do izolácie tak museli nastúpiť aj tri grandslamové víťazky, Kanaďanka Bianca Andreescuová, Nemka Angelique Kerberová a Ruska Svetlana Kuznecovová. Celkovo z tohto letu muselo nastúpiť do karantény 23 tenistov.

"Čoskoro bude v izolácii polovica účastníkov turnaja. Týždne a týždne tréningu a tvrdej práce vyjde nazmar pre jednu pozitívnu osobu v lietadle zaplnenom na jednu štvrtinu. Prepáčte, ale toto je šialené," vyhlásila rozhorčená francúzska tenistka Alize Cornetová, ktorá nebola v ani jednom z dvoch inkriminovaných lietadiel.

Organizátori podujatia sa snažia pred štartom turnaja 8. februára hráčov povzbudiť. "Vieme, že takto ste si svoju prípravu pred Australian Open nepredstavovali, no celý náš tím je tu, aby vás podporil. Urobíme všetko pre to, aby sme túto situáciu zvládli," citoval Herald Sun z mailu, ktorý dostali všetci účastníci letu.