Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Bakoš prestúpil z Plzne do Liberca, podpísal do leta 2016

Marek Bakoš v drese Viktorie Plzeň. Foto: TASR/AP

Slovenský futbalový reprezentant Marek Bakoš prestúpil z Plzne do Liberca, informovali v pondelok české médiá.

Liberec 19. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Bakoš prestúpil z Plzne do Liberca, informovali v pondelok české médiá. V novom pôsobisku sa upísal až do leta 2016.

Slávnostný podpis kontraktu takmer nestihol, keďže cestou do Liberca mal menšiu nehodu. "Jedna pani mi zacúvala do auta. Verím, že sa to v poriadku vyrieši a budem sa môcť sústrediť len na prípravu. Snáď bude platiť: zlý začiatok, dobrý koniec. Hlavné pre mňa bude dobre odštartovať na ihrisku," uviedol pre idnes.cz.

Bakoš hral v Plzni, ktorá vedie po jeseni českú Synot ligu, päť a pol roka. Boj o titul vymenil za boj o záchranu, keďže Libercu patrí v tabuľke až predposledná 15. pozícia. O Bakoša, ktorý si v Plzni zahral aj Ligu majstrov, mal záujem slovenský šampión Slovan Bratislava či Jablonec. "Musím povedať, že za sebou nemám jednoduché obdobie. Musel som zvážiť všetky alternatívy a hľadať veci, ktoré by mojej športovej kariére mohli pomôcť. Myslím, že som si nakoniec vybral správny klub, ktorý má ambície, aj keď tomu jeho postavenie v tabuľke momentálne nezodpovedá. Verím, že išlo iba o polrok, ktorý tím výsledkovo nezvládol. Mužstvo má potenciál a ja verím, že mu pomôžem a keď to dáme dohromady, nebude to vyzerať ako dnes," uviedol pre idnes.cz.

Tridsaťjedenročný Bakoš strelil v českej lige celkovo 42 gólov. Najviac v sezóne 2011/2012, keď sa presadil až 16-krát. S Plzňou získal dvakrát majstrovský titul, v roku 2011 za ňu dal 9 gólov, resp. v roku 2013 desať.