Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Baláž s Botekom po desiatom mieste v K2: Prepálili sme to

Na snímke slovenská posádka rýchlnostných kanoistov K2 v zložení Samuel Baláž a Adam Botek po semifinálovej jazde na 1000 metrov počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu 5. augusta 2021. Foto: TASR - Michal Svítok

Slováci na záverečnej 250-ke vytuhli a do cieľa prišli na šiestom mieste.

Tokio 5. augusta (TASR) - Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Samuel Baláž a Adamom Botekom si v premiére na OH v disciplíne K2 na 1000 metrov vybojovali 10. miesto. V semifinálovej jazde si od úvodu počínali výborne, po polovici trate viedli, ale v závere im chýbali sily. V B-finále skončili druhí, teraz sa už chcú venovať príprave na prioritnú disciplínu K4 na 500.

Na predchádzajúcich dvoch vrcholných podujatiach v tejto sezóne získala slovenská dvojica medaily - na ME v Poznani striebro a v úvodnom kole Svetového pohára v Szegede bronz. "Semifinálová jazda nebola taká, s ktorou by sme boli spokojní, čo nás mrzí. Chuť sme si napravili v B-finále, ale mrzí nás, že sme neboli v áčku," povedal po pretekoch Baláž.

Slováci na záverečnej 250-ke vytuhli a do cieľa prišli na šiestom mieste. "Cítili sme, že sme prepálili začiatok, posledných 150 metrov bolo ťažkých. Pozreli sme si video, viedli sme dlho, ale potom sme ´zomreli´. Bolo to na A-finále, ale musíme ísť ďalej. K2 nie je pre nás prioritná disciplína a my sme spokojní," dodal Botek.

Po skvelom štarte nabrali Slováci vyše trojsekundovú stratu na víťazných Austrálčanov Thomasa Greena a Jeana van der Westhuyzena "Bolo sme dohodnutí, že pôjdeme našu typickú taktiku. Akurát v strede sme išli rýchlejšie než sme boli zvyknutí a fúkal protivietor, v čom sme sa prerátali, lebo sme išli rýchlejšie Máme teraz pol dňa na to, aby sme zregenerovali. Pôjdeme večer na masáž a sústredíme sa na K4. Toto musíme hodiť za hlavu, s tým už nič neurobíme," uzavrel Botek.