Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Balážová triumfovala v ankete Stolný tenista roka 2022

Na snímke laureátka ocenenia Stolný tenista roka 2022 Barbora Balážová počas vyhlásenia výsledkov ankety Slovenského stolnotenisového zväzu Stolný tenista roka 2022. V Bratislave 17. februára 2023. Foto: TASR - Dano Veselský

Za Para stolného tenista vyhlásili Jána Riapoša, najúspešnejšieho paralympionika histórii v letnej verzii hier, na troch paralympijských hrách získal štyri zlaté a jednu striebornú medailu.

Bratislava 17. februára (TASR) - Víťazkou ankety Stolný tenista roka 2022 sa stala Barbora Balážová. Nadviazala na svoj triumf z roku 2019, prvenstvo z roku 2021 neobhájil Wang Jang.

Na slávnosti v Nemeckom kultúrnom dome v bratislavskej Rači okrem hlavnej kategórie vyhlásili aj laureátov v ďalších kategóriách - mládežnícky hráč roka, objav roka, tréner roka, rozhodca roka, najkrajšia výmena a prvýkrát bolo súčasťou vyhlásenia aj odovzdanie ocenenia pre najlepšieho hráča v parastolnom tenise. Tradične sa udelila aj cena s názvom Stolnotenisové srdce.

Balážová bola ťahúňom slovenského tímu na MS v čínskom Čcheng-tu, ktorý spomedzi 28 zúčastnených krajín priniesol slovenskému stolnému tenisu historický úspech v podobe umiestenia družstva žien na 5. priečke.

Ocenenie Mládežnícky hráč roka získal Samuel Arpáš, ktorý sa stal v tuniskom Radese majstrom sveta vo štvorhre v kategórii do 15 rokov. Triumfoval spoločne s Maďarom Leiom Balázsom. Získal aj striebornú medailu na ME kadetov v Belehrade v súťaži jednotlivcov. V tohtoročnej sezóne sa člen Národného športového centra prebojoval aj do Juniorského olympijského tímu.

Za Para stolného tenista vyhlásili Jána Riapoša, najúspešnejšieho paralympionika histórii v letnej verzii hier, na troch paralympijských hrách získal štyri zlaté a jednu striebornú medailu. Zároveň je už 20 rokov niekoľkonásobný majster Európy v individuálnom stolnom tenise vozíčkarov.

Anketa Stolný tenista 2022
Stolný tenista roka: Barbora Balážová
Mládežnícky hráč roka: Samuel Arpáš
Objav roka: Bianka Bacsová
Tréner roka: Dalibor Jahoda
Rozhodca roka: Matej Hamran
Najkrajšia výmena (hlasovala verejnosť): Filip Nagy – Nikolas Sliacky
Stolnotenisové srdce: Elena Thomasová
Para stolný tenista: Ján Riapoš