Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský zväz ľadového hokeje naučí deti korčuľovať sa, ale i padať

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Cieľom projektu je komplexne rozvíjať osobnosť detí, prinášať radosť z pohybu, a tak vytvárať potrebné návyky, uviedlo mesto Bánovce nad Bebravou, kde otvorili korčuliarsku školu.

Bánovce nad Bebravou 25. januára (TASR) - Deti zo základných škôl (ZŠ) v Bánovciach nad Bebravou mohli v týchto dňoch opäť nastúpiť na ľad na zimnom štadióne. V programe korčuliarskej školy, ktorú zabezpečuje Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), sa naučia nielen korčuľovať, ale i bezpečne padať na ľad. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

"Tréneri postupujú krok za krokom a naučia deti správnym návykom od obutia korčúľ, správneho postoja na ľade až po zručnosť poľahky zabrzdiť a zastaviť. Tréneri prešli akreditovaným školiacim programom, a preto kurz korčuľovania absolvujú aj začiatočníci bez strachu," načrtla radnica.

Súčasťou programu sú aj aktivity s ambasádormi športových aktivít v rámci popoludňajšieho školského klubu detí. "Cieľom projektu je komplexne rozvíjať osobnosť detí, prinášať radosť z pohybu, a tak vytvárať potrebné návyky," doplnila samospráva.

Korčuliarskej školy sa postupne zúčastní 209 žiakov druhého ročníka ZŠ v meste. Kurz dokončí i 77 už dnešných štvrtákov, ktorým program z dôvodu nástupu pandémie v roku 2020 prerušili.

SZĽH prispieva metodikou, školením trénerov a zabezpečením výstroja. Samospráva sa na projekte podieľa financovaním odborného personálu, dopravy žiakov a bezodplatným poskytnutím ľadovej plochy.