Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Šport

Banská Bystrica porazila v 6. kole Corgoň ligy súperov z Myjavy

Na snímke jediný úspešný strelec zápasu Michal Pančík, futbalista klubu Dukla Banská Bystrica, počas tréningu. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Hostia si tak odniesli všetky tri body.

Myjava 18. augusta (TASR) -



Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

Góly: 83. Pančík. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Mrva, Siva, Častulín - Chrappan, 1445 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Solnička – Siva, Černáček, Častulín, Mrva – Dian, Kuračka, Marček, Petráš (80. Jorík) – Šebek (70. Straka), Sládek

Dukla Banská Bystrica: Boroš – Poljovka, Chrappan, Gyömbér, Turňa – Hučko, Brašeň, Rejdovian (80. Pančík), Hlinka – Ferenčík (46. Matúš), Slančík (46. Augustín)



Domáci tím bol od začiatku aktívnejší, keď už v 5. minúte sa po rohovom kope dostala odrazená lopta k Marčekovi, ten z hranice šestnástky mieril k žrdi, no Boroš jeho pokus vyrazil. Hostia pohrozili v 16. minúte strelou z diaľky, ktorú vyslal Hučko. Myjava sa čoraz viac tlačila do útoku, v 29. minúte bol prenikajúci Kuračka faulovaný na hranici pokutového územia, píšťalka rozhodcu Vnuka však zostala nemá. Už o minutú centroval z pravej strany Sládek na Častulína, jeho pokus vytesnil brániaci hráč na roh. V 42. minúte zahral priamy kop Kuračka, jeho prudkú strelu k žrdi Boroš skvele vyrazil a hoci sa vzápätí ešte dostal k hlavičke Černáček, Boroš opäť zachránil hostí od inkasovaného gólu.

V druhom dejstve sa hra odvíjala prevažne v strede ihriska a zvyšujúcim sa počtom faulov bola rozkúskovaná. V 61. minúte prihral Sládek do uličky Šebekovi a ten z uhla namieril iba do náručia Boroša. O jediný gól stretnutia sa napokon postarali hostia, ktorí udreli 83. minúte. Rýchlu kontru potiahol Augustín, ktorý našiel nabiehajúceho Pančíka a ten sa nepomýlil - 0:1. V poslednej minúte nadstaveného času sa ešte po nakopnutej lopte dostal ku strele Sládek, zblízka však pálil nad a hostia si tak z Myjavy odniesli všetky tri body.

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas vzhľadom na to, že traja naši hráči boli na cestách. Prejavila sa ich únava, čoho sme sa obávali. Náš pohyb nebol taký ľahký ako v predchádzajúcich zápasoch a tým nás súper prehrával. Skúsenosť hráčov vzadu nám pomohla k tomu, že sme uhrali nulu na našom konte. Oslávenec Mišo Pančík si dal najkrajší darček, víťazný gól. Z pohľadu konečného verdiktu som spokojný, tešíme sa, máme tri body. Víťazstvo si veľmi ceníme a z priebehu hry sa poučíme."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Naháňame šťastie, ktoré sa k nám nechce prikloniť. Verím tomu, že začneme bodovať vonku. Dnes sme urobili možno jednu malú chybu na polke ihriska, z čoho padol gól. Treba chalanov pochváliť, nemáme sa za čo hanbiť. Verím mužstvu, že sa bude zlepšovať. Dnes bolo zranených šesť hráčov zo základného kádra. Dôležité je, že sme nebezpečnú Bystricu vedeli dostať pod tlak. Na záver – páni rozhodcovia nám príliš neprajú. V posudzovaní je väčšie percento pre súpera než pre Myjavu."