Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Banská Bystrica remizovala s Ružomberkom 0:0 v 14. kole Corgoň ligy

Dukla v závere zápasu cítila šancu na plný bodový zisk, ale obrana hostí si pozorne strážila domácich útočníkov.

Banská Bystrica 20. novembra (TASR) - Úvodná "minúta ticha" na pamiatku 13-ročného žiaka FK Dukla Filipa Riečana, ktorý nečakane skonal a 22. novembra bude mať pohreb, akoby zaskočila aj hráčov oboch mužstiev na ploche. Dukla, vedomá si potreby bodov na domácom trávniku začala odvážnejšie a pohrozila hosťom už v 4. minúte, ale v úvodnej 10-minútovke takmer prázdne divácke tribúny veľa futbalovej krásy nevideli. Prvý vážnejší moment prišiel v 15. minúte, keď Hlinka z dobrých 30 metrov preveril pozornosť brankára hostí Zicha a strela skončila po jeho zásahu nad brvnom. V sychravom počasí rozohrialo divákov aj Ďubekove obhodenie Poljovku, ale technická strela z hranice šestnástky tesne minula Belicovu bránu. Príležitosť na skórovnie ponúkala 44. minúta. Pančík vybojoval loptu proti Maslovi a prihral do šance Ferenčíkovi. Ten sa horko ťažko dostal k strele, ktorá bola tečovaná a skončila na brvne. Nakoniec si ružomberská obrana vydýchla po tejto situácii.

Rušnejšie momenty zažili diváci po zmene strán. V 52. minúte mal veľkú príležitosť domáci Ferenčík, jeho prudká strela len opečiatkovala cez Zichove končeky prstov pravú tyč. Rušno bolo pred bránou Ruže aj v 58. minúte, keď čerstvá sila na trávniku v zostave domácich Sachňuk mal obrovskú šancu na otvorenie skóre. Po Turňovi sa dostal k strele z prvej Hlinka, lopta sa odrazila k Sachňukovi, ten však z troch metrov nedokázal prekonať Zicha, ktorý v bráne podržal hostí. Aj ďalších minútach hry mal možnosť brankár Zich ukázať svoje kvality. Vyznamenal sa po centri Pančíka v 67. minúte, keď lopta skončila v jeho náručí. Dukla v závere zápasu cítila šancu na plný bodový zisk, bola pohyblivejšia na klzkom trávniku, ale obrana hostí si pozorne strážila domácich útočníkov. Domáci sa snažili nájsť medzeru v zhustenej obrane súpera, ale do konca zápasu sa jej to nepodarilo. Nakoniec dohrávané stredoslovenské derby skončilo bezgólovou remízou.


Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 0:0

Zostavy:

Banská Bystrica: Belic - Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič - Hlinka - Brašeň, Považanec (71. Augustín), Pančík ml. - Šovčík (52. Sachňuk), Ferenčík (85. Faško)

Ružomberok: Zich - Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek - Almaský (58. Jurkemik, 88. Pekár) , Bielak, Lupták, Nagy - Ďubek - Mukendi (72. Lovás)

Rozhodoval: Fajčík, ŽK 36. Ferenčík, 1120 divákov



Hlasy po zápase:

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Dnes nás brankár Zich podržal, som rád, že dnešný zápas mu to vyšlo. V predchádzajúcich kolách mu to nie vždy vyšlo, ale dnes nás podržal."

Norbert Hrnčár, tréner Bystrice: "Typický náš domáci zápas, nechýbalo tu nasadenie, ani vôľa, takže chlapcom nemám čo vyčítať. Nám chýba kvalita zakončovania. Stalo sa už pravidlom v Banskej Bystrici, že hrdinom zápasu je brankár hostí."