Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Banská Bystrica ukončila sériu prehier, porazili Spišskú Novú Ves 5:1

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na druhej strane prehrala Spišská tretí duel po sebe, všetky na ihriskách súperov.

Banská Bystrica 4. decembra (TASR) - Hokejisti HC '05 Banská Bystrica zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 23. kola Tipos extraligy nad HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:1 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. Išlo o prvú výhru trénera Douga Sheddena po príchode do tímu "baranov". Na druhej strane prehrala Spišská tretí duel po sebe, všetky na ihriskách súperov.

Domáci išli do vedenia 2:0, keď sa v prvej tretine po nepremenenom trestnom strieľaní Šoltésa presadil spomedzi kruhov pohotový Björkung a v strednom dejstve využil druhé nariadené trestné strieľanie počas oslabenia sám faulovaný Bíreš. Hostia odpovedali do prestávky po peknom natlačení sa pred bránku Nellisa, avšak "barani" kontrovali v 35. sekunde tretej tretiny po rýchlom prechode do útoku Šoltésa – 3:1. Štvrtý zásah pridal po nevyužitej presilovke Spišiakov blafákom Troock a bodku za zápasom dala tvrdá rana kapitána Ďatelinku spoza kruhov.

HC ´05 Banská Bystrica - HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Góly: 6. Björkung (J. Sukeľ, Bíreš), 32. Bíreš (z trest. strieľania), 41. Šoltés (Jendek, Bačík), 45. Troock (Urbánek), 58. Ďatelinka (Holenda, J. Sukeľ) - 37. Nellis (Rapáč, Ulander). Rozhodovali: Baluška, Fridrich - M. Orolin, Vyšný, vylúčení na dve min: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, diváci: 1796.

Banská Bystrica: Rahm - Holenda, Bačík, Björkung, Kojo, Frídel, Ďatelinka, Pavlin - Šoltés, Kontos, Jendek - Troock, Tamáši, Urbánek - Gašpar, Bíreš, J. Sukeľ - Výhonský, G. Gabor, Kabáč

Spišská: Melicherčík - Beaudry, Romaňák, Ulander, Groch, Ališauskas, Žiak, Malina - Rapáč, Nellis, Majdan - Vartovník, Bortňák, Hamráček - Vandas, Kerbashian, Verbeek - Giľák, Salituro, D. Tkáč


Spišiaci tretíkrát prehrali, Bystričania zlomili negatívnu sériu


Banskobystrickí hokejisti sa po troch prehrách po sebe tešili v 23. kole Tipos extraligy z víťazstva, keď v nedeľnom súboji zdolali Spišskú Novú Ves 5:1. Išlo iba o druhú výhru za tri body na domácom štadióne v prebiehajúcej sezóne, pričom aj tú prvú zaknihovali práve proti Spišiakom ešte v prvom kole 16. septembra.

Zároveň sa prvýkrát tešil z výhry po troch prehrách aj nový kouč "baranov" Doug Shedden, ktorý na pozápasovom brífingu povedal: "Som veľmi šťastný za chlapcov, že vyhrali po piatkovej prehre 1:6 v Košiciach. Podali sme tam veľmi dobrý výkon, ale skóre nereflektovalo to, ako sme hrali. Hráčom som povedal, že keď budú hrať rovnako, šťastie sa k nám musí prikloniť. A dnes sme dokázali streliť päť gólov. Všetci hráči sa musia cítiť dobre. Tento zápas bol výborný, veľmi dobre zachytal aj brankár Rahm. Prvá tretina bola excelentná, druhá až taká dobrá nebola a prehrávali sme dosť súbojov. Musíme hrať dobre celých šesťdesiat minút."

Shedden by bol rád, keby práve táto výhra jeho tím naštartovala k sérii výhier. "Verím, že to bude ten správny psychologický obrat. Stále sa učíme, čo máme robiť a nie je to jednoduché. Chceme byť efektívni. A opakujem, musíme sa naučiť hrať celých 60 minút. Len tak budeme úspešní," zdôraznil skúsený kanadský kouč Banskej Bystrice, ktorého potešil aj prvý tohtosezónny gól útočníka Dávida Šoltésa: "V tretej tretine strelil ´Šolty´ veľký gól. Teším sa z neho, lebo mal veľmi náročný úvod sezóny. Je to dobrý hráč i človek. Verím, že tento duel ho naštartuje a bude strieľať veľa gólov."

Opačné pocity neskrýval na brífingu po prehre tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar: "Hodnotí sa mi to ťažko, pretože výsledok je jednoznačný. Hra však až taká jednoznačná nebola. Najmä v druhej tretine sme mali množstvo šancí, ktoré sme nevyužili. Položil nás rýchly gól v tretej tretine na 1:3 a z tohto momentu sme sa ťažko dostávali. Je to krutý výsledok vzhľadom na priebeh. My sme aktuálne trošičku v útlme a dúfam, že sa z toho čo najrýchlejšie dostaneme a vrátime sa na víťaznú vlnu, na ktorej sme boli pred týždňom, či desiatimi dňami."

Spišiakom nielen v Banskej Bystrici, ale ani v piatok vo Zvolene nevyšla tretia tretina, ktorú v oboch prípadoch prehrali jednoznačne 0:3. Rovnako tretie dejstvo prehrali ešte predtým i tesne v Košiciach. "Musíme si to trošku rozobrať. Nejaký výsledok z toho určite vyvodíme, či už je to nejaká zhoda náhod alebo nekoncentrovanosť. Nemám zatiaľ poňatia, čím to je," poznamenal k tejto štatistike Wojnar.