Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Banská Bystrica vyhrala nad Skalicou 5:2, Lukacevic hrdinom zápasu

Zľava krídelník Skalice Žigmund Pálffy a center Banskej Bystrice Michal Handzuš Foto: TASR/Dušan Hein

Je to prvá výhra "baranov" nad Skalicou v tejto sezóne.

Banská Bystrica 20. novembra (TASR) - Domáci prežívali jeden zo svojich šťastnejších dní, aspoň čo sa týkalo priebežného stavu po dvoch tretinách. Nebyť hrubej chyby Kubku 51 sekúnd pred klaksónom, mohli si v šatni dopriať aj radosť. Skaličania od úvodnej sekundy pôsobili živšie, hrali priamočiarejšie, vyhrávali väčšinu súbojov a mali aj viac streleckých príležitostí. Domáci im však elán aspoň na chvíľu dvakrát schladili. V 11. min ušiel Lukacevic a po samostatnom nájade si strelil svoj premiérový extraligový gól. Skaličania si najskôr po strele Baráka vyskúšali ako zvoní žŕdka a o pár sekúnd neskôr po projektile Vyrúbalíka zrovnal skóre po dorážke Pálffy. Aj v druhej tretine, priebehom podobnej, išli domáci do vedenia, skôr náhodou, keď Bambúchov typicky nahodený puk od modrej skončil v 24. min za chrbtom húštiny tiel i brankára Trenčana.

Ak by si tesný náskok 'barani' ustrážili, mohli v tretej tretine viac rozvinúť stratégiu, no 51 sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky pykali za príliš bojazlivú hru. Umožnili Skaličanom občas rozkrútiť kolotoč a keď Kubka nahral počas hry štyroch na štyroch rovno na hokejku Kutálka, to už bolo priveľa, jeho strela príklepom prenikla do bránky a takmer roztrhla sieť bránky Slipčenka. V úvode tretej tretiny sa postaral už o tretie vedenie domácich v zápase Lunter, samostatnú akciu zakončil v 42. min nádherne a opäť odhalil okienko hostí v obrane. Otázne bolo, či nájdu v sebe Skaličania sily do tretice vyrovnať a čoskoro aj mohli, Stieler zakončoval v 43. min podobne ako pri góle Lunter, Slipčenko však bol namieste. Lukacevic sa stal napokon hrdinom zápasu, v presilovke pohotovo z uhla zvýšil a rozdiel dvoch gólov už veštil, že 'baranom' sa prvýkrát podarí v tejto sezóne nad Skaličanmi vyhrať. V 55. min vypili kalich horkosti Skaličania až do dna a Ján Sýkora sa po úniku presnej strele napil už definitívne z víťazného dvojdecáka. V 55. min sa ponúkla ešte pre Bystričanov dvojminútová presilovka o dvoch hráčov, chýbalo však už väčšie úsilie.


HC'05 B. Bystrica - HK 36 Skalica 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)



Góly: 11. a 47. Lukacevic, 24. Bambúch, 42. Lunter, 55. Ján Sýkora - 18. Pálffy, 40. Kutálek. Rozhodcovia Lokšík - Gavalier, Tornay, vylúčení 6:5, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1525 divákov.


Hlasy po zápase:

Miroslav Chudý, asistent trénera B. Bystrice: "Skalica dominovala na ľade, nás držal v hre dve tretiny Slipčenko. V tretej nám vyšli brejky, strelili tri góly. Bojovali sme, no Skalica bola hokejovejšia, my sme víťazstvo vydreli, body sú pre nás veľmi cenné."

Martin Pešout, kouč Skalice: "Ťažko sa mi hovorí, každý videl, že zápas sme robili my, zatlačili domácich, bohužiaľ naša nedôrazná koncovka a brejky domácich spôsobili, že výsledok je v podstate opačný ako mal byť. Naša slabina je v produktivite, v koncovke hráčov, ak ju zlepšíme, tak budú výsledky lepšie. Hráčom ťažko dnes niečo vyčítať, vyprodukovali sme zo 40 striel a keď domácim to padalo z každej druhej, je to frustrujúce."

Ján Sýkora, autor jedného gólu B. Bystrice: "Dostal som puk, obhodil hráča, vystrelil na bránku, padlo to tam. Dúfam, že sme si napravili renomé po vysokej prehre v Martine a dúfam, že si ho ešte budeme aj naďalej naprávať. Tréneri nám hovorili, aby sme srdcom zabojovali, taktika je taktika, no bez srdca je aj bojovnosti málo."