Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Banská Bystrica zdolala Trenčín 4:2 v skupine o udržanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do vedenia išli po štvrťhodine hry hostia exportnou strelou Gajdoša z 25 m do horného rohu bránky.

Banská Bystrica 30. marca (TASR) - V 3. kole nadstavby o udržanie sa vo futbalovej Niké lige zdolala Banská Bystrica hostí z Trenčína 4:2. Domáci nastúpili bez zraneného kapitána Róberta Polievku a stopéra Borisa Godála a poistili si siedme miesto v tabuľke. Trenčín je ôsmy.

Tím spod hradu Matúša Čáka musel meniť na poslednú chvíľu v zostave brankárov, na rozcvičke sa totiž zranil Kukučka a nahradil ho Vozinha. Duel koučoval z lavičky asistent Peter Kleščík. Do vedenia išli po štvrťhodine hry hostia exportnou strelou Gajdoša z 25 m do horného rohu bránky. Lenže domáci potom prepli na vyššie obrátky a otočili stav na 2:1. Po faule Vozinhu na Hlinku vyrovnal z penalty Rymarenko a v poslednej minúte prvého polčasu sa individuálne z ľavej strany presadil cez Uchegbu šikovnou koncovku k bližšej žrdi Slebodník.

V druhom dejstve Trenčania Kupusovičom a Ibrahimom šance nevyužili a Bystričania potrestali zaváhanie v defenzíve súpera i brankára Vozinhu, keď sa z úniku presadil z ľavej strany skúsený striedajúci kanonier Depetris. V 82. minúte síce po centri Sundaya znížil Emeka pohotovou strelou, no domácim sa následne naskytol únik, po ktorom pridal pred odkrytou bránkou jedenásty gól v sezóne Rymarenko a uzavrel stav na 4:2.


Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa:



MFK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 4:2 (2:1)

Góly: 39. a 85. Rymarenko (prvý z 11m), 45. Slebodník, 66. Depetris – 16. Gajdoš, 82. Emeka.
Rozhodovali: Pišoja – Vozinha, Bondarenko,
ŽK: Smolák – Košecký, Kuba, 1600 divákov.


Dukla: Hruška – Mensah, Willwéber, Migaľa – Pišoja, Hlinka (90.+1 Guimaraes), Richtárech (86. Považanec), Záhumenský – Veselovský (63. Depetris), Rymarenko (90.+1 Hanes), Slebodník (62. Marquinho)

AS: Vozinha – Kmeť, Bondarenko (86. Hájovský), Stojsavljevič, Skovajsa – Bariš – Uchegbu (60. Gong), Ibrahim (86. Donkor), Gajdoš (72. Derlek), Sunday – Kupusovič (72. Emeka)


hlasy po zápase:

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "Súper mal lepší vstup do zápasu, mal lepšiu pätnásťminútovku, podarilo sa mu streliť gól. Pre mňa bolo dôležité ako moji zverenci zareagovali na túto situáciu. Od momentu inkasovaného gólu sa snažili plniť veci, ktoré sme si povedali. Boli dostatočne agresívni, snažili sa prehusťovať priestory, ktoré sme si povedali a z toho pramenili aj brejkové situácie a vytváranie si šancí. Dôležité bolo, že už do konca polčasu sme otočili výsledok a chlapci tomu uverili aj do druhého polčasu a nedovolili Trenčanom vytvoriť si až toľko veľa príležitostí ako si zvyknú vytvárať v zápasoch. Kľúčové bolo i to, že sme boli efektívni a dali sme až štyri góly. Za dnešný prístup gratulujem hráčom a verím, že budeme takto pokračovať v ďalších zápasoch."

Peter Kleščík, tréner Trenčína: "Mali sme slušný vstup do zápasu. V úvodnej štvrťhodine sme išli podľa plánu, s ktorým sme prišli na ihrisko a podarilo sa nám streliť aj krásny gól Arturom Gajdošom. Po tomto góle išla naša energia, agresivita i nasadenie nadol. Súper to využil na strelenie dvoch gólov. Scenár z úvodu prvého polčasu sa zopakoval aj v tom druhom, kedy sme si vypracovali šancu na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám ju premeniť. Vzápätí sme inkasovali z protiútoku, kedy sme nevystupovali, nehrali na ofsajd a súper to využil. Rozdiel dvoch gólov bol už zložitý na doháňanie, no podarilo sa nám ešte znížiť na 3:2. Pri našom následnom risku sa Bystrici podarilo streliť štvrtý gól. Pokiaľ chceme pomýšľať na úspech v ďalších kolách, tak musíme sa prezentovať väčším nasadením, ochotou, agresivitou a lepším prístupom, lebo bude ťažké vyhrávať v tejto spodnej šestke tabuľky zápasy, pokiaľ to nebude o nasadení, vôli a ochote pobiť sa o výsledok. To nám v posledných dueloch chýbalo."