Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

' Barani ' zvíťazili nad Martinom 3:1 v 30. kole extraligy

Zľava obranca Banskej Bystrice Marek Biro a krídelník Martina Ivan Raček Foto: TASR/Dušan Hein

Hosťom na bodovanie v zápase nepomohla ani power play 112 sekúnd pred koncom.

Banská Bystrica 19. decembra (TASR) - Čierne retro dresy so zlatými doplnkami a číslami navodili v zápase atmosféru dávnej minulosti. Domáci si pripomenuli pred úvodným buly 90. narodeniny banskobystrického hokeja, ocenili desiatku osobností, a potom diváci už len čakali, že so súperom 'pozametajú' ľad. Veľmi rýchlo však pochopili, že také jednoduché to nebude. V úvode zažiarili obaja brankári, Šúrek pri strelách Lukacevica i Hudeca, Slipčenko zachraňoval pred Kentošom a vystrašila ho aj žŕdka Petrušku v oslabení z ostrého uhla. Martinčania sa 'baranov' nezľakli a podkurovali Slipčenkovi aj naďalej. V šanciach sa vystriedali Horský, Markovič i Murček a keď 18 sekúnd pred klaksónm nachytal Važan strelou spoza modrej Slipčenka na hruškách, v šatni mohli rozjímať oveľa pokojnejšie.

V druhej tretine domáci pridali, často aj dobre zakombinovali, no strelecky vyzneli naprázdno, či už zásluhou dosť zamestnaného Šúreka, alebo nepresnosnosťou. Len 28. min im priniesla úľavu. Pri hre štyroch na štyroch Juraj Sýkora vysunul Kubku a v samostatnom nájazde sa zrodil vyrovnávajúci gól. Tretia tretina sa začala nádejne pre domácich, po faule Zukala mal možnosť na gól z trestného strieľania Ján Sýkora, nájazd zakončil netypicky strelou a bránku netrafil. V 44. min chýbalo Novotného v ideálnej pozícii len presnejšie zakončenie, aby posunul do vedenia Martinčanov, o pár sekúnd neskôr Horský v prečíslení trafil žŕdku a opäť ukázal martinské ostrie. Rozlúčku 'baranov' so starým rokom pred domácimi divákmi rozlúskol až gól Jána Sýkora v 53. min, ktorý po nahrávke od Heizera už nemal problém osamotený pred bránkou puk dopraviť do siete. Hosťom na bodovanie v zápase nepomohla ani zle zahraná presilovka od 55. min, ani power play 112 sekúnd pred koncom, naopak, tri sekundy pred klaksónom do prázdnej bránky spečatil výsledok Heizer.

HC'05 B. Bystrica - MHC Mountfield 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)



Góly: 28. Kubka, 53. Ján Sýkora, 60. Heizer - 20. Važan. Rozhodcovia Goga, Lokšík - M. a P. Korba, vylúčení 3:4, presilovky 0:0, v v oslabení 0:0, 1907 divákov.



Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Pôsobili sme trochu kŕčovito, dosť často sme strácali puky. Martin nám v defenzívnom spôsobe narobil dosť problémov, spokojní sme s tromi bodmi, to je najdôležitejšie, v budúcnosti by sme však radi ukázali lepší hokej. Na disciplíne sme popracovali, upozornenia padli na úrodnú pôdu. Po zápase sme mali v šatni aj krojovaného harmonikára, ktorý prišiel zahrať hráčov a spríjemniť atmosféru pri rozlúčke so starým rokom. Hráči z NHL hneď bežali pre mobily, aby si zvečnili túto chvíľu."

Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Oslabení sme boli trochu v obrane, ale nevyťažení hráči ich zastúpili a som rád, že všetci podali zodpovedné výkony. Nastúpiť proti hráčom z NHL sa im nemusí v kariére pritrafiť, neboli však ustráchaní, nerobili chyby, okrem toho prvého inkasovaného. Je dobré, že sa robí niečo pre divákov, že hrajú hráči z NHL, diváci si môžu prísť na svoje a hráči čo to cenné odpozerať."

Róbert Slipčenko, brankár B. Bystrice: "Nálada super, ten môj nešťastný inkasovaný gól som hodil za hlavu, otočili sme skóre a vyhrali. V retro dresoch sa hrá inak, diváci si zaslúžili toto víťazstvo a navyše bol to náš posledný zápas v starom roku na tomto štadióne. Podľa mňa tu máme najlepší fan klub v extralige, ktorý si zaslúžil moju tanečnú vložku spolu s Nedom Lukacevicom.