Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Banskú Bystricu posilní v nadchádzajúcej sezóne útočník Jendek

Dominik Jendek, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Dvadsaťjedenročný hráč si odbil v sezóne 2019/2020 premiéru v drese Slovana Bratislava.

Banská Bystrica 18. mája (TASR) - Hokejovú Banskú Bystricu posilní v nadchádzajúcom ročníku slovenskej Tipos extraligy útočník Dominik Jendek. Do tímu prišiel po necelej sezóne v juniorskom kanadskom klube Sudbury Wolves. "Barani" o tom informovali na svojej oficiálnej webstránke.

"Dominik je mladý silový útočník. Kvalitné korčuľovanie ho predurčuje na dobré napádanie súperových obrancov a ku kvalitnej hre do tela. Je využiteľný v oslabeniach, ale aj ako center," uviedol športový manažér extraligistu Michal Hudec.

Dvadsaťjedenročný hráč si odbil v sezóne 2019/2020 premiéru v drese Slovana Bratislava. V tíme "belasých" pôsobil aj v nasledujúcom ročníku a celkovo si v najvyššej slovenskej súťaži pripísal 80 štartov. Predchádzajúcu sezónu odštartoval v "béčku" Slovana a následne prešiel práve do tímu účastníka Ontario Hockey League (OHL), v ktorého drese si pripísal 29 bodov (15+14) v 46 stretnutiach.

"Záujem zo strany Banskej Bystrice bol už počas môjho pôsobenia v Kanade. Riešiť sme to začali až po sezóne a dohodli sme sa hneď, ako to bolo možné," povedal mladý útočník, ktorý sa dvakrát predstavil aj na MS hráčov do 20 rokov.