Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Real v Malage nebodoval, Barcelona vyhrala vo Valladolide 3:1

Tito Vilanova Foto: TASR/AP

Na lavičke Barcelony chýbal kouč Tito Vilanova, ktorý vo štvrtok absolvoval operáciu po opätovnom prepuknutí rakoviny.

Madrid 22. decembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona vyhrali v sobotňajšom zápase 17. kola španielskej ligy na ihrisku Valladolidu 3:1. Góly suverénneho lídra tabuľky strelili Xavi, Lionel Messi a Tello.

Barcelona tak bude mať počas krátkej zimnej prestávky deväťbodový náskok na druhé Atletico Madrid, Messi posunul hranicu strelených gólov v kalendárnom roku na 91. Katalánsky veľkoklub prekonal so 121 presnými zásahmi aj rekord dosiahnutých ligových gólov v jednom roku, ktorý doteraz držal Real Madrid.

Na lavičke hostí chýbal kouč Tito Vilanova, ktorý vo štvrtok absolvoval operáciu po opätovnom prepuknutí rakoviny. Jeho dočasným zástupcom je asistent Jordi Roura.

V boji o obhajobu titulu opäť zakopol madridský Real, ktorý v Malage prehral 2:3. Andalúzsky klub dostal do vedenia v 49. minúte Isco, a hoci favorit vyrovnal zásluhou vlastného gólu Sergia Sancheza, defenitívne ho položil dvojnásobný úder Roque Santa Cruza. "Biely balet" tak zimuje na treťom mieste a na Barcelonu už stráca priepastných 16 bodov.

Francisco Alarcon Isco y Malagy.
Foto: TASR/AP


Tréner Realu Jose Mourinho prekvapil mnohých fanúšikov, keď dal od začiatku stretnutia v bránke prednosť Antoniovi Adanovi Garridovi. Dvadsaťpäťročný Španiel tak spomedzi troch žrdí vytlačil Ikera Casillasa, ktorý v prebiehajúcej sezóne odchytal všetky ligové duely. Casillas naposledy neštartoval v ligovom stretnutí 5. mája, keď už mal Real istotu zisku titulu v La Lige.

Futbalisti piateho tímu tabuľky Betisu Sevilla nečakane prehrali na domácej pôde s Mallorcou 1:2.

Vilanovu prepustili dva dni po operácii z nemocnice

Tréner španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Tito Vilanova opustil nemocnicu dva dni po operácii, pri ktorej mu lekári odstránili nádor, informovala agentúra AP.

Podľa vedenia katalánskeho veľkoklubu lekári prepustili 44-ročného kouča v sobotu, teda v deň, keď čakal jeho zverencov ligový zápas proti Realu Valladolid. Na trénerskú stoličku dočasne zasadol jeho asistent Jordi Roura.

Vilanovovi počas týždňa opätovne diagnostikovali rakovinu slinných žliaz. Kouč "Barcy" absolvoval operáciu nádoru už minulý rok a úspešne sa z choroby vyliečil. Kvôli chemoterapii sa ale nezúčastnil na MS klubov v Japonsku.

Primera Division:


Betis Sevilla - Mallorca 1:2 (1:1)

Góly: 5. Beňat - 30. Victor, 47. Javi Marquez (z 11m)


Real Valladolid - FC Barcelona 1:3 (0:1)

Góly: 89. Javi Guerra - 43. Xavi, 59. Messi, 90.+4 Tello


Osasuna Pamplona - Granada 1:2 (1:1)

Góly: 8. Nino - 41. Mainz, 48. Benítez


Malaga - Real Madrid 3:2 (0:0)

Góly: 48. Isco, 71. a 76. Santa Cruz - 66. vlastný Sanchez, 82. Benzema