Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona doma iba remizovala s Vallecanom, premiéra Lewandowského

Ousmane Dembele (vľavo) a Robert Lewandowski odchádzajú z ihriska na konci futbalového zápasu španielskej La Ligy medzi Barcelonou a Rayo Vallecano na štadióne Camp Nou v Barcelone, Španielsko, v sobotu 13. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Lewandowski síce v 12: minúte dopravil loptu do siete, gól však neplatil pre ofsajd.

Madrid 14. augusta (TASR) - Futbalistom FC Barcelona nevyšiel vstup do novej sezóny španielskej La Ligy. Na Camp Nou iba remizovali s Rayom Vallecanom 0:0. V základnej jedenástke domácich nastúpili aj tri letné posily - poľský kanonier Robert Lewandowski, brazílsky krídelník Raphinha a dánsky obranca Andreas Christensen.

Lewandowski síce v 12: minúte dopravil loptu do siete, gól však neplatil pre ofsajd. Barcelona dohrávali s desiatimi, keď v nadstavenom čase musel ísť po druhej žltej karte predčasne do kabín Sergio Busquets. V závere neplatil pre postavenie mimo hry ani gól hosťujúceho Falcaa.

Futbalisti Celty Vigo remizovali v 1. kole španielskej La Ligy s Espanyolom Barcelona 2:2. Domáci viedli po góloch Iaga Aspasa a Goncala Paciencu 2:0, no hosťom sa podarilo vyrovnať. Remízu zariadil v ôsmej minúte nadstaveného času z pokutového kopu Joselu. Nováčik súťaže Real Valladolid prehral doma s Villarrealom 0:3.

-

La Liga - 1. kolo:



FC Barcelona - Rayo Vallecano 0:0

ČK: 90+3. Busquets (Barcelona) po druhej ŽK



Real Valladolid - FC Villarreal 0:3 (0:0)

Góly: 82. a 90. Baena, 49. Jackson



Celta Vigo - Espanyol Barcelona 2:2 (1:0)

Góly: 45+2. Aspas, 63. Pacienca - 72. Exposito, 90+8. Joselu (z 11 m)