Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barcelona doma remizovala s Neapolom 1:1

Hráč Neapola Piotr Zielinski (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi gól po tom, ako skóroval v zápase osemfinále Európskej ligy FC Barcelona - SSC Neapol v Barcelone 17. februára 2022. Foto: TASR/AP

Borussia Dortmund bez zraneného kanoniera Erlinga Brauta Haalanda podľahla doma Glasgowu Rangers 2:4.

Bratislava 17. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona remizovali v šlágri štvrtkových duelov play off o osemfinále Európskej ligy s Neapolom 1:1. Katalánci doma prehrávali po zásahu Piotra Zieliňského v 29. minúte. Remízu zariadil v 59. minúte Ferran Torres z pokutového kopu. V drese Neapola sa nepredstavil slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý si lieči svalové zranenie.

Tretí tím Serie A sa na Camp Nou spoliehal na rýchle protiútoky a skóre mohol otvoriť už v 22. min. Osmihen utiekol obrane domácich a rútil sa sám na brankára Ter Stegena, no z uhla ho neprekonal. V 29. min to už tímu spod Vezuvu vyšlo. Elmas na seba naviazal dvoch hráčov Barcelony, poslal spätnú prihrávku Zieliňskému a ten na dvakrát skóroval. Katalánci sa dostali k vyrovnaniu po hodine hry, Juan Jesus zahral v šestnástke rukou a Torres to potrestal. Ten istý hráč mohol otočiť skóre, keď sa k nemu dostala lopta v šestnástke v 88. min, no z dobrej pozície prestrelil bránu.
Hráč Barcelony Ferran Torres (vpravo) oslavuje po tom, ako skóroval z penalty v zápase osemfinále Európskej ligy FC Barcelona - SSC Neapol v Barcelone 17. februára 2022.
Foto: TASR/AP

Borussia Dortmund bez zraneného kanoniera Erlinga Brauta Haalanda podľahla doma Glasgowu Rangers 2:4. Zenit Petrohrad prehral doma s Betisom Sevilla 2:3, keď všetkých päť gólov padlo v prvom polčase. Moldavský Šeriff Tiraspoľ si dobré výkony z Ligy majstrov preniesol aj do druhej najprestížnejšej európskej súťaže, keď doma zdolal portugalský Sporting Braga 2:0.

Európska liga - play off o osemfinále, 1. zápasy:

FC Barcelona - SSC Neapol 1:1 (0:1)
Góly: 59. Torres (z 11 m) - 29. Zieliňski

Zenit Petrohrad - Betis Sevilla 2:3 (2:3)
Góly: 25. Dziuba, 28. Malcom - 8. G. Rodriguez, 18. Willian Jose, 41. Guardado

Borussia Dortmund - Glasgow Rangers 2:4 (0:2)
Góly: 51. Bellingham, 82. Guerreiro - 38. Tavernier, 41. Morelos, 49. Lundstram, 54. Zagadou (vlastný)

Šeriff Tiraspoľ - SC Braga 2:0 (1:0)
Góly: 43. Thill, 83. Traore