Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Barcelona ešte nedostala povolenie zaregistrovať Lewandowského a spol.

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Vedenie najvyššej súťaže ich zatiaľ nedovolilo zapísať na súpisku, keďže zadlžený klub nesplnil podmienky finančných pravidiel ligy.

Madrid 12. augusta (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona deň pred svojím prvým zápasom v novom ročníku La Ligy naďalej čakal na povolenie zaregistrovať nové posily, vrátane kanoniera Roberta Lewandowského.

Vedenie najvyššej súťaže ich zatiaľ nedovolilo zapísať na súpisku, keďže zadlžený klub nesplnil podmienky finančných pravidiel ligy. Barcelone hrozí, že okrem poľského útočníka nebudú môcť v sobotu v domácom súboji s Rayom Vallecanom nastúpiť ani Jules Kounde, Raphinha, Andreas Christensen a Franck Kessie. Obnovenou registráciou stále neprešli ani Ousmane Dembele a Sergi Roberto, ktorí v lete predĺžili zmluvy s katalánskym klubom. Podľa denníka Mundo Deportivo majú kompetentné orgány obavy, či Barcelona stihne dodať lige potrebné dokumenty pred sobotňajším stretnutím.

V snahe vyhovieť pravidlám finančnej fair play a oslobodiť sa od dlhov sa vedenie Barcelony zbavuje viacerých aktív. V uplynulom období predalo štvrtinový podiel vo svojej produkčnej spoločnosti Barca Studios i časť televíznych práv na dlhšie obdobie, ale rozpočet stále nie je dostatočne vyrovnaný. Ďalšou možnosťou je predaj hráčov a tak Frenkie de Jong, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite i Memphis Depay dostali odporúčanie hľadať si nového zamestnávateľa.

Barcelona sa topí vo finančných problémoch s dlhmi vo výške viac ako miliarda eur, napriek tomu dokázala v transferovom okne minúť viac ako 150 miliónov na nových hráčov. V minulej sezóne skončila v lige druhá s 13-bodovým mankom na Real Madrid.