Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Barcelona nepodporí verejné sledovanie zápasov španielskeho tímu

Ada Colauová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Mesto nevyčlení verejné zdroje ani verejné priestory na sledovanie majstrovstiev sveta, ktoré sa konajú v diktatúre, citovala Colauová.

Barcelona 28. októbra (TASR) - Barcelona neponúkne verejné miesta na sledovanie zápasov španielskeho tímu počas futbalových MS v Katare. Starostka Ada Colauová povedala, že jej mesto nepodporuje organizovanie šampionátu v "diktatúre".

Španielska tlačová agentúra EFE uviedla, že barcelonská starostka zamietla žiadosť opozičnej strany na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. "Mesto nevyčlení verejné zdroje ani verejné priestory na sledovanie majstrovstiev sveta, ktoré sa konajú v diktatúre. Je chyba organizovať globálne športové podujatie, ktoré by malo podporovať demokratické hodnoty, mier a ľudské práva, v takomto režime," citovala Colauovú agentúra AP.

Hostiteľa šampionátu kritizovali aj mnohé ľudskoprávne organizácie. Zlé podmienky pre robotníkov, ktorí sa podieľali na konštrukcii štadiónov, si vyžiadali značný počet zranení a straty na životoch.