Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barcelona nevyužila šancu dostať sa na čelo, Koeman: Zlá defenzíva

Futbalista FC Barcelona Lionel Messi reaguje po inkasovaní druhého gólu v zápase 33. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - FC Granada v Barcelone vo štvrtok 29. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Holandský kouč sledoval rozhodujúci gól v sieti svojho mužstva už z tribúny.

Granada 30. apríla (TASR) - Futbalisti FC Barcelona vo štvrtok premrhali príležitosť dostať sa na čelo španielskej La Ligy. V dohrávanom stretnutí 33. kola prehrali doma s Granadou 1:2, hoci po polčase viedli.

Lionel Messi otvoril skóre v 24. minúte po kombinácii s Antoineom Griezmannom a všetko smerovalo k pohodlnému zisku troch bodov pre Kataláncov. Lenže po hodine sa obraz hry zmenil a venezuelský útočník Darwin Machis v 63. min z ojedinelého protiútoku vyrovnal. O nulovom zisku "blaugranas" rozhodol v 79. minúte po centri Adriana Marina hlavičkou striedajúci Jorge Molina. "Myslím si, že sme v hre dominovali. Nedokázali sme však streliť druhý gól, ktorý by nás upokojil. Vyrovnávajúci zásah sme inkasovali po strate koncentrácie našej obrany. Pri druhom góle Granady sme nebránili dobre a stratili sme zápas," vysvetlil príčiny neúspechu tréner Ronald Koeman pre Marcu.

Futbalisti Granady sa tešia po strelení gólu v zápase 33. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - FC Granada v Barcelone vo štvrtok 29. apríla 2021
Foto: TASR/AP


Holandský kouč sledoval rozhodujúci gól v sieti svojho mužstva už z tribúny. V 66. minúte dostal červenú kartu: "Neurobil som nič zlé. Údajne som sa nechoval s rešpektom voči štvrtému rozhodcovi. Sám by som chcel vedieť, čo to znamená. Ja som nepoužil žiadne škaredé slovo. Komunikoval som počas stretnutia s rozhodcami viackrát a vždy to bolo s rešpektom."

Päť zápasov pred koncom sa na čele La Ligy drží Atletico Madrid. Pred Realom i Barcelonou má náskok dvoch bodov, FC Sevilla na štvrtom mieste má odstup iba troch. Kataláncov čaká v nedeľu súboj na ihrisku Valencie, ktorá bojuje o záchranu a nedokázala zvíťaziť už v piatich stretnutiach za sebou.