Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona podľahla Betisu Sevilla 0:1

Na snímke hráč Barcelny Ousmane Dembele počas zápasu proti Betisu Sevilla. Foto: TASR/AP

Najväčšiu šancu prvého polčasu mal Juanmi, ktorý sa v 26. minúte vyhol ofsajdovej pasci, obišiel aj brankára Marca-Andreho ter Stegena, no z uhla nedokázal poslať loptu do odkrytej brány.

Barcelona 4. decembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona utrpeli v španielskej La Lige prvú prehru pod trénerskou taktovkou Xaviho Hernandeza. V sobotnom zápase 16. kola podľahli na domácej pôde Betisu Sevilla 0:1. O jediný gól duelu sa postaral v 79. minúte Juanmi.

Najväčšiu šancu prvého polčasu mal Juanmi, ktorý sa v 26. minúte vyhol ofsajdovej pasci, obišiel aj brankára Marca-Andreho ter Stegena, no z uhla nedokázal poslať loptu do odkrytej brány. Katalánci stupňovali svoju aktivitu a po prestávke boli blízko ku gólu hlavne pri pokusoch striedajúceho Ousmanea Dembeleho. Betisu však ukážkovo vyšiel protiútok. Hráči v zeleno-bielom sa pri rýchlom prechode do útoku neunáhlili, počkali si na druhú vlnu, aby následne vyšachovali obranu Barcelony a Juanmi presne zakončil zoči-voči ter Stegenovi. Barcelona prehrala v lige opäť po piatich dueloch, pripísala si celkovo štvrtú prehru v ligovej sezóne. Betis naopak zabodoval naplno tretíkrát za sebou a drží si priečky zaručujúce účasť v Lige majstrov.

Hráči FC Sevilla vyhrali doma nad Villarrealom 1:0 a posunuli sa priebežne na druhú priečku tabuľky s päťbodovou stratou na Real Madrid. O triumfe domácich rozhodol už v 16. minúte Argentínčan Lucas Ocampos.

Mallorca v zostave aj so slovenským obrancom Martinom Valjentom pripravila Atleticu Madrid prvú prehru v súťaži po siedmich dueloch, keď zvíťazila na jeho pôde 2:1. Stretnutie dokázala otočiť v záverečnej desaťminútovke, víťazný gól dal v prvej minúte nadstaveného času z brejku japonský náhradník Takefusa Kubo. Mallorca vyhrala po siedmich dueloch. Valjent odohral celý zápas a v 84. minúte dostal žltú kartu, jeho krajan Dominik Greif sedel na lavičke náhradníkov.


La Liga - 16. kolo:

FC Barcelona - Betis Sevilla 0:1 (0:0)

Gól: 79. Juanmi

FC Sevilla – CF Villarreal 1:0 (1:0)

Gól: 16. Ocampos

Atletico Madrid - RCD Mallorca 1:2 (0:0)

Góly: 68. Cunha - 80. Russo, 90+1. Kubo

/M. Valjent odohral celý duel a v 84. min uvidel ŽK, D. Greif (obaja Mallorca) sedel na lavičke/