Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona predala časť svojich televíznych práv za 207,5 milióna eur

Na snímke futbalisti FC Barcelona opúšťajú ihrisko. Foto: TASR/AP

Transakcia umožňuje Barcelone generovať celkové kapitálové zisky vo výške 267 miliónov eur v aktuálnej sezóne.

Barcelona 30. júna (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona predal časť svojich televíznych práv za 207,5 milióna dolárov. Podľa agentúry AP sa odhodlal k tomuto kroku preto, aby zlepšil svoju finančnú kondíciu.

Vedenie FC Barcelona uviedlo, že investičná spoločnosť Sixth Street investuje do katalánskeho klubu 207,5 milióna eur výmenou za 10 percent televíznych práv klubu na španielsku ligu počas nasledujúcich 25 rokov. Barcelona označila dohodu za hlavný krok smerom k zlepšeniu finančných zdrojov a konkurenčného postavenia.

Transakcia umožňuje Barcelone generovať celkové kapitálové zisky vo výške 267 miliónov eur v aktuálnej sezóne. "Aktivujeme ekonomické páky a vykonávame našu trpezlivú, udržateľnú a efektívnu stratégiu, aby sme posilnili finančnú základňu klubu. Sixth Street je osvedčený podporovateľ futbalu, skúsený investor naprieč svetovým športom a médiami a partner, ktorý prispeje významnými znalosťami a zdrojmi a zároveň nám umožní nezávisle riadiť naše operácie," povedal prezident klubu Joan Laporta.