Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona reaguje na protesty fanúšikov, lístky bude predávať na meno

Hráči Eintrachtu Frankfurt sa tešia po víťazstve v odvete štvrtinále Európskej ligy vo futbale FC Barcelona - Eintracht Frankfurt v Barcelone vo štvrtok 14. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Interné vyšetrovanie údajne potvrdilo, že až 7400 lístkov, ktoré si kúpili členovia FC Barcelona za zvýhodnenú polovičnú cenu, napokon skončilo v rukách nemeckých priaznivcov.

Barcelona 20. apríla (TASR) - Futbalový klub FC Barcelona oznámil, že pristúpi k zmene spôsobu predaja lístkov na štadión Camp Nou. Reagoval tak na protesty fanúšikov, ktorých pobúrilo, že počas štvrtkového duelu Európskej ligy bolo na štadióne prítomných približne 30.000 priaznivcov Eintrachtu Frankfurt, hoci mali oficiálne k dispozícii iba 5000 lístkov.

Katalánsky veľkoklub teraz na významné zápasy pristúpi k predaju vstupeniek na meno a pokúsi sa obmedziť druhotný predaj. Interné vyšetrovanie údajne potvrdilo, že až 7400 lístkov, ktoré si kúpili členovia FC Barcelona za zvýhodnenú polovičnú cenu, napokon skončilo v rukách nemeckých priaznivcov.

Fanúšikovia Eintrachtu sa dostali aj na miesta, ktoré mali patriť niektorému zo 7000 držiteľov permanentiek. "Nemôžeme ísť proti každému, ale veľmi nás to sklamalo. Našim fanúšikom sa môžeme jedine ospravedlniť," vyhlásil Laporta podľa AP.